Θερίζει τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός – Bolsonaro: Τρελό να επιβάλλονται νέα lockdown

Θερίζει τη Λατινική Αμερική ο κορωνοϊός – Bolsonaro: Τρελό να επιβάλλονται νέα lockdown
Πολλά κράτη της Λατινικής Αμερικής κατέγραψαν ρεκόρ κρουσμάτων τις τελευταίες εβδομάδες
Με αμείωτη ένταση πλήττει τη Λατινική Αμερική η επιδημία του κορωνοϊού με πολλά κράτη να βρίσκονται στο κόκκινο.
Είναι χαρακτηριστικό πως η Λατινική Αμερική μαζί με την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, καταγράφουν το 66% των κρουσμάτων και το 76% των θανάτων παγκοσμίως.
Πολλά κράτη της Λατινικής Αμερικής ανέφεραν ρεκόρ μολύνσεων τις τελευταίες εβδομάδες.
Μια από τις πλέον πληττόμενες χώρες παγκοσμίως είναι η Βραζιλία, η οποία είναι δεύτερη σε νεκρούς και τρίτη σε κρούσματα.
Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες εντοπίστηκαν 26.106 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και καταγράφηκαν άλλοι 513 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.
Συνολικά η Βραζιλία μετρά 158.969 νεκρούς επί συνόλου 5,5 εκατομμυρίων ανθρώπων που έχουν προσβληθεί.
Την ίδια στιγμή πάντως, ο πρόεδρος της Βραζιλίας, Jair Bolsonaro, που απορρίπτει εξ αρχής την επιβολή περιοριστικών μέτρων, όπως είναι η αναστολή λειτουργίας επιχειρήσεων και η σύσταση στους πολίτες να μείνουν σπίτι για να αποτραπεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, χαρακτήρισε «τρελό» το ότι πολλές κυβερνήσεις επιβάλλουν εκ νέου lockdown για να αναχαιτίσουν το δεύτερο κύμα.
Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο είναι τέταρτο παγκοσμίως σε θανάτους.
Το υπουργείο Υγείας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 5.948 νέα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 ενώ το ίδιο διάστημα διαπιστώθηκαν άλλοι 464 θάνατοι ασθενών εξαιτίας της COVID-19.
Συνολικά στο Μεξικό, οι νεκροί ανέρχονται σε 90.773 επί συνόλου 912.811 μολύνσεων.
Πάντως, το υπουργείο Υγείας εκτίμησε πως ο αριθμός των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 στην πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ υψηλότερος, ως ακόμη και κατά 50.000, από αυτόν των επισήμως καταγεγραμμένων.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS