Τελευταία Νέα
Διεθνή

Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Ρεκόρ κρουσμάτων, πάνω από 91.000 για πρώτη φορά

tags :
Εφιάλτης ο κορωνοϊός για τις ΗΠΑ – Ρεκόρ κρουσμάτων, πάνω από 91.000 για πρώτη φορά
Στο στόχαστρο της επιδημίας οι Δυτικές και Μεσοδυτικές Πολιτείες
Στον απόλυτο εφιάλτη μετατρέπεται η επιδημία του κορωνοϊού στις ΗΠΑ, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκαν περισσότερα από 91.000 κρούσματα, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ από την έναρξη της πανδημίας.
Συγκεκριμένα, το τελευταίο 24ωρο αναφέρθηκαν 91.290 νέες μολύνσεις, με το σύνολο τους να βρίσκονται μια ανάσα από τα 9 εκατομμύρια.
Σημειώνεται πως το προηγούμενο ημερήσιο ρεκόρ μολύνσεων είχε καταγραφεί το περασμένο Σάββατο, όταν είχαν επιβεβαιωθεί 88.973 κρούσματα.
Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο ανακοινώθηκαν άλλοι 1.021 θάνατοι, με το σύνολο τους να ανέρχεται σε 228.656.
Στο στόχαστρο της επιδημίας βρίσκονται οι Δυτικές και Μεσοδυτικές Πολιτείες, οι περισσότερες εκ των οποίων μάλιστα αποτελούν και «Πολιτείες – κλειδιά» για τις προεδρικές εκλογές που θα γίνουν την ερχόμενη Τρίτη 3 Νοεμβρίου.
«Είμαστε σε μια πολύ δύσκολη πορεία.
Πηγαίνουμε στη λάθος κατεύθυνση.
Εάν δεν αλλάξουν τα πράγματα, εάν συνεχίσουμε στην πορεία που είμαστε, τότε θα υπάρξει πολύς πόνος σε αυτήν την χώρα όσον αφορά τα κρούσματα, τις νοσηλείες και τους θανάτους» ανέφερε σε δηλώσεις του ο κορυφαίος λοιμωξιολόγος Anthony Fauci.
Είναι χαρακτηριστικό πως η ειδική ομάδα κατά του κορωνοϊού που έχει συσταθεί στο Λευκό Οίκο, εξέδωσε ανακοίνωση προειδοποιώντας τις Μεσοδυτικές και Δυτικές Πολιτείες ότι θα χρειαστούν αυστηρά μέτρα για να αναχαιτιστεί η πορεία του ιού.
Τουλάχιστον 12 Πολιτείες – ανάμεσα τους η Ιντιάνα, το Ιλινόις, το Μίτσιγκαν, η Μινεσότα, το Μισούρι, η Νεμπράσκα, κα – ανακοίνωσαν ρεκόρ κρουσμάτων το τελευταίο 24ωρο ενώ 17 Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι κατέγραψαν ρεκόρ όσον αφορά τις εισαγωγές ασθενών στα νοσοκομεία.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης