Πατούλης: Υλοποιούμε ταχύτατα το πρόγραμμαΤΕΒΑ για τους απόρους και διεκδικούμε ακόμη 40 εκατ. ευρώ

Πατούλης: Υλοποιούμε ταχύτατα το πρόγραμμαΤΕΒΑ για τους απόρους και διεκδικούμε ακόμη 40 εκατ. ευρώ
Προχωράμε γρήγορα στην υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ και διεκδικούμε άλλα 40 εκατ. ευρώ τα επόμενα 3 χρόνια με στόχο την ανακούφιση περισσότερων συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη, δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής
«Προχωράμε με γρήγορους ρυθμούς στην υλοποίηση του προγράμματος ΤΕΒΑ και παράλληλα διεκδικούμε άλλα περίπου 40 εκατ. ευρώ για τα επόμενα 3 χρόνια με στόχο την ανακούφιση περισσότερων συμπολιτών μας που έχουν ανάγκη».
Αυτό δήλωσε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, αμέσως μετά την ενημέρωση που είχε, για την πορεία υλοποίησης του με τον Προϊστάμενο της Διαχειριστικής Αρχής του ΤΕΒΑ Ι. Πασπάλα.
Κατά τη συνάντηση διαπιστώθηκε η εξομάλυνση της πορείας υλοποίηση για την απορρόφηση 17 εκατομμυρίων ευρώ μέσω του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας για τους Απόρους (ΤΕΒΑ), μετά τη διεξαγωγή του διαγωνισμού, ο οποίος προχώρησε με γρήγορες διαδικασίες, κατόπιν εντολής του περιφερειάρχη Αττικής.
Ο ίδιος επισήμανε ότι επιταχύνθηκαν οι διαδικασίες λόγω της στενότητας του χρόνου καθώς πρέπει να απορροφηθεί μέχρι το τέλος του 2020, όσο το δυνατό μεγαλύτερο ποσό για τους ωφελούμενους.
Στο πλαίσιο αυτό ενημέρωσε την Προϊστάμενη Αρχή του ΤΕΒΑ πως θα δημιουργηθεί ένα Παρατηρητήριο για την καθημερινή παρακολούθηση της πορείας υλοποίησης του προγράμματος ενώ θα καταγράφει τυχόν προβλήματα για να βρίσκονται άμεσα οι λύσεις.
«Η στήριξη των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων ειδικά αυτή την κρίσιμη περίοδο για τη χώρα, είναι ηθική μας υποχρέωση και απόλυτη προτεραιότητά μας», ανέφερε ο κ. Πατούλης και πρόσθεσε: «Στόχος μας να απορροφήσουμε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα ποσά για τους πολίτες της Αττικής που έχουν ανάγκη, ενώ για τη νέα προγραμματική περίοδο (2021-2027) θα διεκδικήσουμε άλλα περίπου 40 εκτ. ευρώ, προκειμένου να στηρίξουμε όσο περισσότερους συμπολίτες μας μπορούμε».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS