Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει την επίθεση στη Νίκαια

Η Σαουδική Αραβία καταδικάζει την επίθεση στη Νίκαια
Το αραβικό υπουργείο τονίζει πως απορρίπτει όλες τις εξτρεμιστικές ενέργειες που είναι «αντίθετες προς όλες τις θρησκείες, τις πεποιθήσεις και τη λογική»
Την καταδίκη της εκφράζει και η Σαουδική Αραβία για την τρομοκρατική επίθεση με μαχαίρι, στην οποία τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους νωρίτερα σήμερα (29/10/2020) μέσα στον Καθεδρικό της Νίκαιας, στη νοτιοανατολική Γαλλία σύμφωνα με το Reuters.
«Καταδικάζουμε απερίφραστα και καταγγέλλουμε την τρομοκρατική επίθεση που προκάλεσε θανάτους και τραυματισμούς ανθρώπων στη Νίκαια της Γαλλίας, αναφέρει το σαουδαραβικό υπουργείο Εξωτερικών σε μήνυμά του στο Twitter.
Το υπουργείο τονίζει πως απορρίπτει όλες τις εξτρεμιστικές ενέργειες που είναι «αντίθετες προς όλες τις θρησκείες, τις πεποιθήσεις και τη λογική».
Η επίθεση στη Νίκαια σημειώθηκε την ίδια ημέρα που ένας φύλακας του γαλλικού προξενείου στη δυτική πόλη Τζέντα, της Σαουδικής Αραβίας, δέχθηκε επίθεση με μαχαίρι.
Ούτε η πρεσβεία ούτε οι σαουδαραβικές αρχές διευκρίνισαν το κίνητρο της επίθεσης, η οποία σημειώθηκε τη στιγμή όπου επικρατεί οργή στη Μέση Ανατολή κατά του Γάλλου προέδρου.
Ο Macron υπεραμύνθηκε πρόσφατα των σκίτσων του προφήτη του Ισλάμ Μωάμεθ κατά τη διάρκεια της απότισης εθνικού φόρου τιμής στον Γάλλο καθηγητή Paty, ο οποίος αποκεφαλίστηκε από ισλαμιστή εξτρεμιστή στις 16 Οκτωβρίου.
Ο καθηγητής έγινε στόχος επίθεσης γιατί είχε δείξει τα σκίτσα στους μαθητές του στην τάξη την ώρα του μαθήματος για την ελευθερία της έκφρασης. Λίγες μέρες μετά, με την άδεια του Macron, κυβερνητικά κτίρια φωτίστηκαν με σατιρικά σκίτσα του Charlie Hebdo για τον Προφήτη
Η Σαουδική Αραβία δεν σχολίασε τις δηλώσεις του Macron αλλά δήλωσε ότι απορρίπτει κάθε απόπειρα σύνδεσης του Ισλάμ με την «τρομοκρατία».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης