Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ο καθηγητής Ευάνθης Χατζηβασιλείου είναι ο νέος γγ του Ιδρύματος της Βουλής

Ο καθηγητής Ευάνθης Χατζηβασιλείου είναι ο νέος γγ του Ιδρύματος της Βουλής
Με αυξημένη πλειοψηφία εγκρίθηκε ο διορισμός του καθηγητή Ευάνθη Χατζηβασιλείου στη θέση του γενικού γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία
Με αυξημένη πλειοψηφία, άνω των 3/5 των μελών της Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής, εγκρίθηκε ο διορισμός του καθηγητή Ευάνθη Χατζηβασιλείου στη θέση του γενικού γραμματέα του Ιδρύματος της Βουλής για τον Κοινοβουλευτισμό και τη Δημοκρατία.
Ο πρόεδρος Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ενημερώνοντας τους κοινοβουλευτικούς συντάκτες, ανέφερε πως ο κ. Χατζηβασιλείου, ο οποίος είναι μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής του Ιδρύματος, επιλέχθηκε με αυξημένη πλειοψηφία από τη Διάσκεψη των Προέδρων για να διαδεχθεί την καθηγήτρια Νίκη Μαρωνίτη που η θητεία της λήγει στις 7 Νοεμβρίου και η οποία επιτέλεσε ένα πολύ μεγάλο και σημαντικό έργο στο Ίδρυμα.
Ο νέος γενικός γραμματέας του Ιδρύματος είναι καθηγητής της Ιστορίας του Μεταπολιτευτικού Κόσμου, του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΕΚΠΑ.
Για μελέτες του έχει βραβευθεί μεταξύ άλλων με το Α' Βραβείο της Βουλής των Ελλήνων και από την Ακαδημία Αθηνών. Έχει πραγματοποιήσει σειρά επιστημονικών δημοσιεύσεων, έχει μεγάλη επιστημονική αρθρογραφία, ενώ έχει συγγράψει και πολλές μονογραφιές-βιβλία.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης