Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Λέσβος: Κλείνει η δομή φιλοξενίας στο ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη Μυτιλήνης

Λέσβος: Κλείνει η δομή φιλοξενίας στο ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη Μυτιλήνης
Κλείνει η δομή φιλοξενίας ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη Μυτιλήνης
Το κλείσιμο της δομής φιλοξενίας ευάλωτων κατηγοριών αιτούντων άσυλο στις πρώην παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη Μυτιλήνης που διαχειρίζεται η οργάνωση Lesvos Solidarity, ανακοίνωσε σήμερα 29/10 το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου.
Οι 74 διαμένοντες στην «άτυπη δομή στο ΠΙΚΠΑ» σύμφωνα με το υπουργείο, «με ασφάλεια θα μεταφερθούν στην αναγνωρισμένη δημοτική δομή φιλοξενίας του Καρά Τεπέ για ευάλωτα άτομα, η οποία λειτουργεί υπό την εποπτεία της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες». Ας σημειωθεί ότι η δημοτική δομή φιλοξενίας έχει σήμερα 524 κενές θέσεις.
Ενώ στη δομή του ΠΙΚΠΑ Λέσβου διέμεναν επίσης 21 ασυνόδευτα ανήλικα, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε ειδικές δομές φιλοξενίας ασυνόδευτων ανηλίκων στην ηπειρωτική Ελλάδα.
Όπως έγινε γνωστό, η Υπηρεσία Πρώτης Υποδοχής επέδωσε σήμερα σχετική απόφαση μετακίνησης.
«Αναμένουμε από την ΜΚΟ που διαχειρίζεται την έκταση να συνεργαστεί για την ασφαλή μεταφορά των επωφελούμενων.
Ο χώρος του ΠΙΚΠΑ αποτελεί δημόσια έκταση που παρέμεινε, τα τελευταία χρόνια, υπό κατάληψη, με την άτυπη δομή να λειτουργεί χωρίς κανένα απολύτως έλεγχο.
Η ολοκλήρωση της μετακίνησης των 74 διαμενόντων θα έχει ως αποτέλεσμα και την απόδοση της έκτασης στο Δημόσιο, για να χρησιμοποιηθεί προς όφελος της τοπικής κοινωνίας» σημειώνεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης