Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Πάνω από 10.000 νέα ημερήσια κρούσματα στην Ολλανδία

Κορωνοϊός: Πάνω από 10.000 νέα ημερήσια κρούσματα στην Ολλανδία
Τα στοιχεία της εξέλιξης της πανδημίας παρακολουθούνται στενά από την ολλανδική κυβέρνηση, η οποία εξετάζει την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων
Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων της Covid-19 στην Ολλανδία παρέμεινε επάνω από το όριο των 10.000 κατά τις τελευταίες 24 ώρες, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από το υπουργείο Υγείας την Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2020.
Τα νέα κρούσματα του τελευταίου 24ώρου ανέρχονται σε 10.264, λίγο κάτω από το ρεκόρ των 10.343 που καταγράφηκε στις 26 Οκτωβρίου 2020.
Τα στοιχεία της εξέλιξης της επιδημίας παρακολουθούνται στενά από την ολλανδική κυβέρνηση, η οποία εξετάζει την επιβολή νέων περιοριστικών μέτρων.

Δράμα η κατάσταση στην Ευρώπη

Την ίδια ώρα, ο εφιάλτης των καταστροφικών lockdowns επέστρεψε στην Ευρώπη καθώς οι δύο μεγαλύτερες οικονομίες της Ευρωζώνης, Γαλλία και Γερμανία προχώρησαν στην επιβολή νέων αυστηρών μέτρων σε μια προσπάθεια να περιορίσουν την πανδημία του κορωνοϊού που κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου.
Πανεθνικό lockdown για τη Γαλλία από την ερχόμενη Παρασκευή 30/10 το οποίο θα εφαρμοστεί τουλάχιστον μέχρι την 1η Δεκεμβρίου προανήγγειλε μέσω διαγγέλματος ο Γάλλος Πρόεδρος Emmanuel Macron, ενώ και η Γερμανίδα καγκελάριος Angela Merkel ανακοίνωσε μερικό lockdown για όλη τη Γερμανία από την προσεχή Δευτέρα 2 Νοεμβρίου και έως το τέλος Νοεμβρίου 2020 έπειτα από συμφωνία της ομοσπονδιακής κυβέρνησης και των κρατιδίων.
Μάλιστα σε σημερινή 30/10 ομιλία της στη Bundestag η Merkel υποστήριξε ότι είναι απαραίτητο το lockdown στη Γερμανία, αναφέροντας πως η χώρα βρίσκεται σε δραματική κατάσταση και ότι έχει έναν πολύ δύσκολο χειμώνα μπροστά της.
Με τις δύο μεγαλύτερες χώρες της Ευρώπης να εισέρχονται σε β' lockdown και πολλές άλλες χώρες στη γηραιά ήπειρο να βρίσκονται σε οριακό σημείο, όλα δείχνουν πως είναι αναπόφευκτο τα καταστροφικά lockdowns να αποτελούν μονόδρομο και να εφαρμοστούν σε πολλές άλλες χώρες προκαλώντας ανυπολόγιστες οικονομικές συνέπειες.
Σε οριακό σημείο βρίσκεται πολλές χώρες της Ευρώπης καταγράφοντας το τελευταίο 24ωρο (28/10) και νέα ρεκόρ κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και θανάτων, με τις κυβερνήσεις να απευθύνουν δραματικές προειδοποιήσεις και εκκλήσεις για την τήρηση των μέτρων.
Από τις περίπου 459.000 μολύνσεις που αναφέρθηκαν παγκοσμίως περισσότερες από 223.000 ήταν στην Ευρώπη και αντίστοιχα από τους 7.026 θανάτους οι 2.755 ήταν σε ευρωπαϊκές χώρες.
Είναι χαρακτηριστικό ότι στη λίστα των 10 χωρών με τις χώρες που αναφέρουν τα περισσότερα νέα κρούσματα σε ημερήσια βάση, οι επτά είναι ευρωπαϊκές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης