Κόντρα Τσίπρα - Πέτσα για τις...οδηγίες του Μαξίμου σε ΜΜΕ για την ομιλία Μητσοτάκη

Κόντρα Τσίπρα - Πέτσα για τις...οδηγίες του Μαξίμου σε ΜΜΕ για την ομιλία Μητσοτάκη
Την έντονη αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα προκάλεσαν οι οδηγίες του Μεγάρου Μαξίμου σε μερίδα μέσων ενημέρωσης
(upd) Απόλυτα εκτεθειμένο είναι πλέον το Μέγαρο Μαξίμου αλλά και μερίδα μέσων ενημέρωσης που δέχονται οδηγίες για τον τρόπο «κάλυψης» της τοποθέτησης του πρωθυπουργού, στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Ειδικότερα, λίγα λεπτά μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, από το Μέγαρο Μαξίμου εστάλη σε φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης non paper σχετικά με τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
Μόνο στις τελευταίες παραγράφουν υπήρχαν... υποδείξεις για τον τρόπο... παρουσίασης της είδησης.
«Πέραν των προφανών ειδήσεων δίνουμε μεγάλη έμφαση στην στήριξη του Τσιόδρα έναντι των επιθέσεων από τον Τσίπρα.
Δίνουμε ξεχωριστή έμφαση σε αυτό διότι την ώρα της μεγάλης συστράτευσής στην Ελλάδα και στην Ευρώπη το γεγονός ότι επιλέγουν να στοχοποιούν τους επιστήμονες και ο Τσίπρας στοχοποιεί τον Τσιόδρα είναι απαράδεκτο».


Σημειώνεται ότι το θέμα έφερε στην επιφάνεια η Εφημερίδα των Συντακτών, που επισημαίνει ότι το εν λόγω non paper «ανέβηκε» -προφανώς κατά λάθος- στις ιστοσελίδες του Πρώτου Θέματος και του Liberal.
H αντίδραση του Αλέξη Τσίπρα ήταν άμεση κάνοντας λόγο για «σκονάκια» του κ. Μητσοτάκη στα μέσα που τον «λιβανίζουν».
Στον αντίποδα, βέβαια, το Μέγαρο Μαξίμου κατηγορεί τον κ. Τσίπρα ότι κρίνει εξ' ιδίων τα αλλότρια.

Τσίπρας: Όσα σκονάκια και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα ΜΜΕ, οι πολίτες βιώνουν τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειας του

«Την ώρα που έχει χαθεί ο έλεγχος, τόσο στην υγειονομική όσο και στην οικονομική κρίση, ο κ. Μητσοτάκης ασχολείται με το να δίνει εντολές στο φιλοκυβερνητικό Τύπο για επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ- Προοδευτική Συμμαχία και σε εμένα προσωπικά», αναφέρει ο Αλέξης Τσίπρας σε ανάρτηση του στο Facebook.
Υπογραμμίζει ότι «όσα σκονάκια, όμως, και να στείλει ο κ. Μητσοτάκης στα Μέσα που τον λιβανίζουν, δυστυχώς -για όλους μας- οι πολίτες βιώνουν πλέον καθημερινά τις πληγές από τις δραματικές επιπτώσεις της αδράνειάς του».
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, που συνοδεύει την ανάρτηση του με screenshots από δυο ενημερωτικές ιστοσελίδες (Liberal, Πρώτο Θέμα) στα οποία βασίζει την κατηγορία του προς τον πρωθυπουργό, σημειώνει ότι «προφανώς και δεν με αγγίζουν», «είναι όμως ντροπή για την κατάντια της ενημέρωσης αλλά και για τον εκφυλισμό της ελευθεροτυπίας και της δημοκρατίας».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρει πως «το δεύτερο κύμα της πανδημίας βρίσκει τη χώρα ανοχύρωτη και το ΕΣΥ απροετοίμαστο με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη, που άφησε να περάσουν 8 μήνες αυτοθαυμαζόμενος».
Σημειώνει ότι «ακόμα και σήμερα, με πάνω από 1.500 κρούσματα τη μέρα, κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Μητσοτάκης αντί να λάβει άμεσα μέτρα για την ενίσχυση του ΕΣΥ, για μόνιμες προσλήψεις γιατρών, για μαζικά δωρεάν διαγνωστικά τεστ, για αύξηση των κλινών ΜΕΘ και αποσυμφόρηση στη χαοτική κατάσταση στις δημόσιες συγκοινωνίες, το μόνο για το οποίο ενδιαφέρεται είναι η επικοινωνία».

Η αντίδραση Πέτσα

Να... δικαιολογήσει τα... αδικαιολόγητα προσπαθεί πλέον το Μέγαρο Μαξίμου, μετά το σάλο που προκλήθηκε για τις οδηγίες προς μερίδα των μέσων ενημέρωσης σχετικά με τον... τρόπο παρουσίασης της ομιλίας του Κυριάκου Μητσοτάκη στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.
«Ο κ. Τσίπρας έκανε ανάρτηση για να πει ότι δήθεν "ο κ. Μητσοτάκης δίνει εντολές στον φιλοκυβερνητικό Τύπο". Εξ’ ιδίων ας μην κρίνει τα αλλότρια» επισημαίνει σε δήλωση του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Ο ίδιος συνεχίζει λέγοντας ότι «αυτό που εμφανίζει ως δήθεν γραμμή ο κ. Τσίπρας, είναι όσα είπε δημόσια ο Πρωθυπουργός στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, χαρακτηρίζοντας συστηματική και απαράδεκτη τη στοχοποίηση του καθηγητή κ. Σωτήρη Τσιόδρα.
Ο κ. Τσίπρας ας αφήσει τις υπεκφυγές και ας απαντήσει ευθέως: κ. Τσίπρα επικροτείτε την επίθεση που δέχεται από βουλευτές σας και από το κόμμα σας ο κ. Τσιόδρας;».

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS