Τελευταία Νέα
Οικονομία

Προσοχή πολίτες και επενδυτές προ των πυλών η αποτυχία – Εάν υπάρξει καθολικό lockdown ο Μητσοτάκης να πει την αλήθεια στον λαό

Προσοχή πολίτες και επενδυτές προ των πυλών η αποτυχία – Εάν υπάρξει καθολικό lockdown ο Μητσοτάκης να πει την αλήθεια στον λαό
Ο Μητσοτάκης ας προϊδεάσει για ότι έρχεται και αυτά που έρχονται σε κανένα μέτωπο δεν είναι καλά νέα
Ακραία, επικίνδυνα, θολά, ναρκοθετημένα μέτωπα καλείται να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη η οποία εν μέσω ενός γενικού χάους προσπαθεί να αντιμετωπίσει πρωτοφανείς προκλήσεις για την οικονομία, την κοινωνική υγεία.
Δυστυχώς όμως όπως αποδεικνύεται διεθνώς η συνταγή του λάθους επαναλαμβάνεται, ο μιμητισμός κυριαρχεί και όχι η λογική.
-Είναι λογικό το επιχείρημα ότι το πρώτο lockdown στις οικονομίες απέτυχε γιατί εάν δεν είχε αποτύχει απλά δεν θα χρειαζόταν δεύτερο lockdown.
-Είναι λογικό να ειπωθεί ότι κάθε χρόνο έχουμε νεκρούς από άλλες μεταδοτικές ασθένειες παραπλήσιες με αυτές του κορωνοιού αλλά η τρομολαγνεία των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας έχει προκαλέσει σοκ φόβου που πολλοί πολίτες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν ψυχολογικά.
-Είναι λογικό να τονιστεί ότι ήταν πρωτοφανές το σοκ στην παγκόσμια οικονομία, μπορεί οι ΗΠΑ να ανακάμψουν στο γ΄ τρίμηνο με τον ίδιο θεαματικό τρόπο όπως υποχώρησε στο β΄ τρίμηνο αλλά χρειάστηκε να δαπανηθούν συνολικά 14 τρισεκ. δολάρια από κυβερνήσεις και κεντρικές τράπεζες για να καλύψουν την ζημία της καθολικής καραντίνας του Απριλίου 2020.
-Είναι λογικό να ειπωθεί ότι η συνταγή των ακραίων κρατικών δαπανών, των ακραίων νομισματικών κινήτρων δεν δημιουργεί απλά ακραία χρέη και ακραία δημοσιονομικά ελλείμματα.
Υποθηκεύει το μέλλον των οικονομιών, θα αποδειχθεί καταστροφή η συνταγή των αθρόων κρατικών δαπανών.
-Είναι λογικό να ειπωθεί ότι οικονομίες, όπως η Γερμανία, Γαλλία και οι ΗΠΑ έχουν δυνατότητες εν μέσω του σοκ να ανταπεξέλθουν, έχουν στέρεες βάσεις, η ελληνική οικονομία εδώ και 10 χρόνια παραπαίει.
-Είναι λογικό να ειπωθεί ότι μια οικονομία των 172 δισεκ. ευρώ ετήσιου παραγόμενου πλούτου που επί 10 χρόνια στηρίχθηκε σε πολιτικές λιτότητας, που δεν διαθέτει βιώσιμο χρέος και τα ελλείμματα δεν μπορούν να χρηματοδοτηθούν πέραν από νέα φορολόγηση… διατρέχει μεγαλύτερο κίνδυνο από οποιαδήποτε άλλη οικονομία

Ο Μητσοτάκης να πει την αλήθεια στον λαό

Ο Μητσοτάκης ως οφείλει θα πρέπει να πει την αλήθεια στον ελληνικό λαό.
Η αλήθεια είναι ότι η ελληνική οικονομία ΔΕΝ αντέχει νέα καθολική καραντίνα.
Εάν υπάρξει νέα καθολική καραντίνα τότε πέραν από το τραγικό έτος 2020, θα είναι τραγικό έτος και το 2021.
Η Ελλάδα, οι έλληνες πολίτες, οι επενδυτές δεν αντέχουν νέα καθολική καραντίνα, ούτε ακόμη και στην Αττική καθώς παράγεται το 47% του εθνικού πλούτου της Ελλάδος.
Επίσης η ανάκαμψη που όλοι περιμένουν δεν θα είναι V μην παρασυρθείτε από τα στοιχεία στην αμερικανική οικονομία το γ΄ τρίμηνο του 2020, όπου θα καταγραφεί… θεαματική ανάκαμψη.
Ο Μητσοτάκης θα πρέπει να αναφέρει πως θα καλύψει την μαύρη τρύπα των 20 δισεκ. που έχει δημιουργηθεί και να πει πως θα επιστρέψει στην κανονικότητα.
Δεν θα υπάρχει άλλος δρόμος πέραν από ένα νέο κύμα οικονομικής λιτότητας και φορολόγησης.
Τα κεφάλαια από το Ταμείο Ανάκαμψης δεν θα επαρκούν, θα πρέπει οι πολίτες να συνειδητοποιήσουν ότι η συνολική θετική επίδραση δεν θα ξεπεράσει το 5% στην 5ετία άρα αντιλαμβανόμαστε ότι τα κεφάλαια που θα έρθουν εξ αυτών 12 δισεκ. σε δάνεια θα αυξήσουν το δημόσιο χρέος.
Η Ελλάδα θα βρεθεί σε ακόμη χειρότερη οικονομική κατάσταση από ότι έχει εκτιμηθεί και αυτό θα αποτυπωθεί στην κατανάλωση, στις δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις και βεβαίως στην χρηματιστηριακή αγορά που έχει καταρρεύσει στις 570 μονάδες και με νέα καθολική καραντίνα θα πάει στις 480 μονάδες.

Προσοχή προ των πυλών εθνική ήττα και στα ελληνοτουρκικά

Ο Μητσοτάκης όμως πρέπει να πει και κάποιες αλήθειες στον ελληνικό λαό και για τα ελληνοτουρκικά, η Τουρκία θα αποτελέσει διαρκές πρόβλημα εάν δεν πάει αυτά που θέλει.
Η Ελλάδα ήταν και είναι διατεθειμένη να δώσει στα κρυφά την ΑΟΖ του Καστελόριζου αλλά η ουσία είναι ότι η Τουρκία ήρθε να επιβληθεί στο Αιγαίο Πέλαγος.
Δεν υπάρχει σαφής εθνική γραμμή, δεν ξέρει ο ελληνικός λαός ποιο είναι το εθνικό σχέδιο για την διαπραγμάτευση με την Τουρκία, βλέποντας και κάνοντας είναι η ελληνική πολιτική.
Σε οικονομία, κορωνοιό και ελληνοτουρκικά έρχονται αποτυχίες και ο Μητσοτάκης είναι καλό να ενημερώσει τον ελληνικό λαό ότι… δεν υπάρχουν πολλά περιθώρια πλέον.
Οτιδήποτε γίνει από εδώ και πέρα θα έχει τεράστιο οικονομικό και κοινωνικό κόστος.
Ότι θα τα καταφέρουμε και όλα θα πάνε καλά είναι μια πολιτική μπούρδα που θα καταρρεύσει στα μάτια της κοινωνίας.
Ο Μητσοτάκης ας προϊδεάσει για ότι έρχεται και αυτά που έρχονται σε κανένα μέτωπο δεν είναι καλά νέα.
Με επικοινωνιακά τρικ και προπαγάνδα η πολιτική και οι πολιτικοί μπορούν να πάνε λίγο πιο μακριά... δεν θα επιλύσουν κανένα πρόβλημα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης