Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lancet: Αποτυχία η πρώτη γενιά εμβολίων κατά Covid 19 - Θα αργήσει η κυκλοφορία

tags :
Lancet: Αποτυχία η πρώτη γενιά εμβολίων κατά Covid 19 - Θα αργήσει η κυκλοφορία
Σύμφωνα με βρετανούς επιστήμονες δεν γνωρίζουμε ότι θα έχουμε ποτέ εμβόλιο
"Πολλά ή όλα" τα εμβόλια COVID-19 μπορεί να αποτύχουν.
Η πρώτη γενιά "πιθανό να είναι ατελής".
Αυτό αναφέρουν βρετανοί επιστήμονες σε δημοσίευσή τους στο περιοδικό Lancet, σε μια προσπάθεια να μετριάσουν την ρητορική των πολιτικών.
Στην πραγματικότητα, τα μέλη της Ειδικής Ομάδας Εμβολίων του Ηνωμένου Βασιλείου προειδοποίησαν σε ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε στο Lancet ότι δεν θα μπορούσε ποτέ να αναπτυχθεί ένα πλήρως αποτελεσματικό εμβόλιο και ότι οι πρώτες εκδόσεις εγκεκριμένων εμβολίων ενδέχεται να μην λειτουργούν για όλους τους ανθρώπους.
Η δημοσίευση είναι σαφώς μια προσπάθεια να μετριάσει τις προσδοκίες των ανθρώπων, καθώς ένα αυξανόμενο σώμα έρευνας δείχνει ότι η ανοσία COVID-19 είναι πιο περίπλοκη από ό,τι πολλοί θεωρούν, ενώ ο Πρόεδρος Donald Trump συνεχίζει να επιμένει ότι ένα εμβόλιο θα είναι διαθέσιμο εντός εβδομάδων καθώς παλεύει για την επανεκλογή του.
Πρόσφατα, η Pfizer, ανακοίνωσε ότι θα καθυστερήσει η κυκλοφορία δοκιμαστικών δεδομένων που αναμενόταν.
Σύμφωνα με το άρθρο δεν γνωρίζουμε ότι θα έχουμε ποτέ εμβόλιο.
Είναι σημαντικό να προφυλάξουμε από τον εφησυχασμό και την υπερβολική αισιοδοξία", δήλωσε η Kate Bingham, πρόεδρος της ειδικής ομάδας για τα εμβόλια του Ηνωμένου Βασιλείου.
"Η πρώτη γενιά εμβολίων είναι πιθανό να είναι ατελής, και θα πρέπει να είμαστε προετοιμασμένοι ότι ενδέχεται να μην αποτρέψουν τη μόλυνση, αλλά μάλλον να μειώσουν τα συμπτώματα και, ακόμη και τότε, να μην λειτουργούν για όλους ή για μεγάλο χρονικό διάστημα".
Η ειδική ομάδα πρόσθεσε ότι "πολλά, και πιθανώς όλα" από τα εμβόλια που βρίσκονται επί του παρόντος σε εξέλιξη ενδέχεται να αποτύχουν.

Αναλυτικά εδώ το κείμενο που δημοσίευσαν στο Lancet

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης