Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες 2 με 3 ημέρες – Θα ακούσουμε νέα μέτρα

Βατόπουλος: Ραγδαία αύξηση κρουσμάτων τις τελευταίες 2 με 3 ημέρες – Θα ακούσουμε νέα μέτρα
Η επιδημία είναι σε όλη την Ελλάδα, η κατάσταση είναι ευμετάβλητη είπε ο κ.Βατόπουλος
Για ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων τις τελευταίες 2 με 3 ημέρες έκανε λόγο ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλκιβιάδης Βατόπουλος, ο οποίος υποστήριξε πως σίγουρα θα υπάρξουν νέα μέτρα.
Σε δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ.Βατόπουλος είπε πως η αύξηση των κρουσμάτων «παρασύρει τις διασωληνώσεις, τους θανάτους, την πίεση στο ΕΣΥ».
«Η επιδημία είναι σε όλη την Ελλάδα και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε το ευμετάβλητο της κατάστασης» είπε ο κ. Βατόπουλος, ο οποίος χαρακτήρισε πρόβλημα την μετακίνηση ανθρώπων από περιοχές που έχουν πολλά κρούσματα σε περιοχές που δεν έχουν, ενώ επιβεβαίωσε ότι το ζήτημα συζητήθηκε στην επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που θα συνεχίσει τη συνεδρίασή της και σήμερα Πέμπτη 29/10.
Ο κ.Βατόπουλος τόνισε ότι η επιτροπή είχε ζητήσει από νωρίς τη συνταγογράφηση των τεστ, αλλά το υπουργείο είχε απαντήσει ότι «φοβάται ότι θα υπάρχει ανεξέλεγκτη συνταγογράφηση».
Αναφερόμενος στα νέα περιοριστικά μέτρα που συζητά η επιτροπή εμπειρογνωμόνων για να αναχαιτιστεί η διασπορά του ιού, ο κ.Βατόπουλος τόνισε ότι «εξετάζονται μέτρα τα οποία δεν θα επηρεάσουν κατά το δυνατόν τον πυρήνα της επιδημίας».
Επιβεβαίωσε ότι μεταξύ των όσων εξετάζονται είναι το κλείσιμο των καταστημάτων εστίασης πιο νωρίς και να ξεκινά πιο νωρίς η απαγόρευση της κυκλοφορίας.
«Θα ακούσουμε νέα μέτρα σίγουρα» είπε ο κ.Βατόπουλος, αναφέροντας πως δεν γνωρίζει αν αυτά θα ανακοινωθούν σήμερα ή αύριο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης