Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 228.000 νεκρούς λόγω κορωνοϊού – Fauci: To 2022 επιστροφή στην κανονικότητα

tags :
ΗΠΑ: Μια ανάσα από τους 228.000 νεκρούς λόγω κορωνοϊού – Fauci: To 2022 επιστροφή στην κανονικότητα
Μια ανάσα από τους 228.000 νεκρούς λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού είναι οι ΗΠΑ, οι οποίες το τελευταίο 24ωρο ανακοίνωσαν 985 θανάτους και τουλάχιστον 73.000 νέα κρούσματα.
Η επιδημία είναι και πάλι σε έξαρση καθώς 29 Πολιτείες αναφέρουν ημερήσια ρεκόρ μολύνσεων από την έναρξη της πανδημίας και αύξηση στον αριθμό των εισαγωγών ασθενών στα νοσοκομεία, τη στιγμή που οι ειδικοί προειδοποιούν πως τα χειρότερα είναι μπροστά μια και πλησιάζει ο χειμώνας.
Σε δηλώσεις του ο κορυφαίος Αμερικάνος λοιμωξιολόγος, Anthony Fauci υποστήριξε ότι αν και το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού θα είναι διαθέσιμο εντός των επόμενων μηνών, η κανονικότητα στις ΗΠΑ θα επιστρέψει το 2022.
«Δεν είμαστε σε καλό σημείο.
Κατά μέσο όρο έχουμε 70.000 κρούσματα την ημέρα.
Αυτή είναι μια άσχημη θέση» υποστήριξε ο Fauci, τη στιγμή που πριν από έξι, με επτά εβδομάδες, οι ΗΠΑ μετρούσαν 35.000 κρούσματα ημερησίως.
Η έξαρση των κρουσμάτων πλήττει όλες τις Πολιτείες, καθώς τουλάχιστον 40 Πολιτείες ανακοίνωσαν αύξηση κρουσμάτων κατά 10% την περασμένη εβδομάδα σε σύγκριση με την προηγούμενη.
Είναι χαρακτηριστικό πως κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, 11 Πολιτείες ανακοίνωσαν ημερήσια ρεκόρ θανάτων από την έναρξη της πανδημίας.
«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η μάσκα κάνει τη διαφορά.
Εάν δεν θέλετε να πάμε σε lockdown, τουλάχιστον ας κάνουμε τα βασικά, εκ των οποίων το κυριότερο είναι η χρήση μάσκας» είπε ο Fauci, ο οποίος ζήτησε παράλληλα να μπει ένα τέλος στην πολιτικοποίηση της μάσκας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης