Γώγος: Πιθανό να έχουμε 2.000 κρούσματα έως το Σαββατοκύριακο – Όχι σε γενικό αλλά σε μερικό lockdown

Γώγος: Πιθανό να έχουμε 2.000 κρούσματα έως το Σαββατοκύριακο – Όχι σε γενικό αλλά σε μερικό lockdown
Να είναι σωστά ενημερωμένος ο κόσμος και να τηρεί τα μέτρα για να παραμείνει διαχειρίσιμη η κατάσταση είπε ο κ.Γώγος
Τη θέση ότι δεν αποκλείεται να φτάσουμε στην Ελλάδα ακόμα και τα 2.000 κρούσματα κορωνοϊού έως το Σαββατοκύριακο διατύπωσε ο καθηγητής παθολογίας και λοιμωξιολογίας, Χ. Γώγος.
Σε δηλώσεις του στο Mega ο κ.Γώγος επεσήμανε την ανάγκη ο κόσμος να είναι σωστά ενημερωμένος και να τηρεί τα μέτρα προκειμένου να παραμείνει η κατάσταση διαχειρίσιμη.
«Ελπίζουμε να πέσουν τα κρούσματα αλλά η δυναμική της αύξησης μας δημιουργεί την αίσθηση ότι πιθανώς θα έχουμε ακόμα περισσότερα.
Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει να δούμε το θέμα πιο αποφασιστικά» είπε ο κ.Γώγος, αναφέροντας πως μια από τις περιοχές που πλήττεται βαρύτατα είναι η Θεσσαλονίκη, όπου η κατάσταση στην πόλη δεν είναι καλή.
«Τα εκατοντάδες κρούσματα πιέζουν το σύστημα υγείας, καθώς η Θεσσαλονίκη αποτελεί κέντρο αναφοράς Covid-19 για τη Βόρεια Ελλάδα.
Η πόλη θα περάσει στο κόκκινο επίπεδο του επιδημιολογικού χάρτη γιατί είναι δύσκολη η κατάσταση εκεί» ανέφερε ο καθηγητής, τονίζοντας ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί, μπορούν να είναι αποτελεσματικά αν εφαρμοστούν στο μάξιμουμ.
«Αν τα μέτρα εφαρμοστούν στο μάξιμουμ και έχουμε μεγάλη συμμόρφωση, φτάνουν.
Το κακό είναι ότι δεν μπορούμε να έχουμε 100% συμμόρφωση.
Η αύξηση των κρουσμάτων ενδέχεται να οδηγήσει σε νέα μέτρα» είπε ο κ.Γώγος αναφέροντας ότι στο τραπέζι είναι ήδη η ενίσχυση της τηλεκπαίδευσης και της τηλεργασίας, ενώ σε περιοχές που είναι στο «κόκκινο», δεν αποκλείεται τα καταστήματα εστίασης να κλείνουν από τις 21:00.
Αναφερόμενος στην κατάσταση της πανδημίας στην Ευρώπη, σημείωσε ότι η Ελλάδα βρίσκεται σε καλύτερη κατάσταση από τις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, αν και τόνισε ότι δε θα πρέπει να φτάσουμε στο σημείο της Γαλλίας, με τα χιλιάδες κρούσματα και τους εκατοντάδες θανάτους, για να λάβουμε μέτρα.
«Τώρα είναι η κατάσταση να προβούμε σε πιο αποφασιστικά μέτρα.
Όχι γενικό lockdown αλλά ένα μερικό, το οποίο θα περιορίσει τον ιό» είπε ο κ.Γώγος.

www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS