Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ: Στα 14 δισ. δολ. οι προεκλογικές δαπάνες για τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου

ΗΠΑ: Στα 14 δισ. δολ.  οι προεκλογικές δαπάνες για τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου
Τα ποσό είναι υπερδιπλάσιο από αυτό που ξόδεψαν οι υποψήφιοι  στις εκλογές του 2016
Οι προεκλογικές διαπάνες για τις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου του 2020 στις ΗΠΑ αναμένεται να σπάσουν ρεκόρ και να ανέβουν πολύ υψηλότερα από το αρχικά προβλεπόμενο ύψος των 10,8 δισ. δολαρίων
Τα ποσά που έχουν δαπανηθεί τόσο από τους δύο υποψηφίους προέδρους όσο και από τους Γερουσιαστές προσεγγίζουν τα 14 δισ. δολ σύμφωνα με την Ανεξάρτητη Επιτροπή Ελέγχου των προεκλογικών δαπανών (Center for Responsive Politics - CRP).
Το ποσό είναι υπερδιπλάσιο από αυτό που δαπανήθηκε στις εκλογές του 2016, σύμφωνα με την έκθεση το κέντρο CRP.
Σε αυτές τις εκλογές αναμένεται οι δαπάνες να ξεπεράσουν αυτές των δύο προηγούμενων προεδρικών εκλογών.
Image

Τα στοιχεία

Μέχρι την ημέρα των εκλογών, την επόμενη Τρίτη (3/11), η εκστρατεία του προέδρου Trump αναμένεται να πραγματοποιήσει συνολικές δαπάνες ύψους 6,6 δισ. δολαρίων.
Αντιστοίχως οι Γερουσιαστές αναμένεται να δαπανήσουν μόλις πάνω από 7 δισ. δολάρια.
Οι υποψήφιοι των Δημοκρατικών εισέρχονται στην τελευταία προεκλογική εβδομάδα με συνολικές δαπάνες 6,9 δισ. δολ ενώ οι Ρεπουμπλικανοί αντιστοίχως έχουν δαπανήσει 3,8 δισ. δολ..
Το CRP ανέβασε την αρχική εκτίμησή του εκτίμησή του από 10,8 δισεκατομμύρια δολάρια στα σχεδόν 14 δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας της εκτίναξης των δωρεών στους υποψήφιους κατά τους τελευταίους μήνες των εκλογών.
Image
Πάνω από το 1 δισ. δολ.

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών Joe Biden θα κρατά πάσα πιθανότητα είναι ο πρώτος υποψήφιος στην ιστορία των ΗΠΑ που θα συγκεντρώσει 1 δις. δολάρια σε έναν μόνο εκλογικό κύκλο, δήλωσε η CRP.
Αντοιστοίχως ο Trump συγκέντρωσε με στόοχο την επανεκλογή του το 2020 950 εκατομμύρια δολάρια
Στις δαπάνες αυτές δεν περιλαμβάνονται τα ποσά που συγκέντρωσαν οι εθνικές εκλογικές επιτροπές τόσο των Δημοκρατικών όσο των Ρεπουμπλικανών.

Image
Οι δωρεές και η Wall Street

Οι κορυφαίοι 10 δωρητές μέχρι στιγμής έχουν συνεισφέρει πάνω από 640 εκατομμύρια δολάρια, με τους περισσότερους στρέφονται σε εξωτερικές ομάδες οικονομικής υποστήριξης των υποψηφίων, όπως τα super PACs, όπου οι δωρεές και οι δαπάνες δεν έχουν κανένα περιορισμό με βάση την εκλογική νομοθεσία.
Ορισμένοι από τους κορυφαίους δωρητές περιλαμβάνουν τον μεγιστάνα των καζίνο Sheldon Adelson και τη σύζυγό του, Miriam, τους δισεκατομμυριούχους Mike Bloomberg και Tom Steyer και τον Tim Mellon, τον πρόεδρο της Pan Am Systems.
Τα νέα στοιχεία δείχνουν ότι οι εργαζόμενοι ορισμένους κλάδους συμπεριλαμβανομένων εκείνων στη Wall Street, έχουν στραφεί σε μεγάλο βαθμό στους Δημοκρατικούς.
Το CRP σημειώνει ότι η εκστρατεία του Biden τροφοδοτείται εν χαμηλές δωρεές, αλλά σε αυτήν έχουν συνεισφέρει και άνθρωποι της αγοράς
Ο Biden ολοκλήρωσε την προεκλογική εκστρατεία του 2020 με πάνω από 74 εκατομμύρια δολάρια από στελέχη Wall Street, ενώ ο Trump, έλαβε 18 εκατομμύρια δολάρια αυτούς.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης