Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ο Barack Obama στο πλευρό του Joe Biden στην συγκέντρωση του Σάββατου, 31 Οκτωβρίου

Ο Barack Obama στο πλευρό του Joe Biden στην συγκέντρωση του Σάββατου, 31 Οκτωβρίου
Joe Biden και Barack Obama μαζί για πρώτη φορά σε προεκλογική συγκέντρωση το Σάββατο 31/10
Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Barack Obama θα εμφανιστεί το Σάββατο και για πρώτη φορά από κοινού, στο πλευρό του υποψηφίου των Δημοκρατικών για τον Λευκό Οίκο Joe Biden, στην πολιτεία του Μίσιγκαν.
Τρεις ημέρες πριν από τις προεδρικές εκλογές, θα μιλήσουν για τα σχέδια του υποψηφίου προέδρου των ΗΠΑ να «συγκεντρώσει τους Αμερικανούς προκειμένου να διαχειριστούν τις κρίσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπη η χώρα και να κερδίσουν τη μάχη για την ψυχή του έθνους», ανακοίνωσε σήμερα το επιτελείο της προεκλογικής εκστρατείας του Joe Biden, σε ένα δελτίο τύπου.
Εδώ και μία εβδομάδα, ο Barack Obama προσέφερε την υψηλή δημοτικότητά του στην υπηρεσία του αντιπροέδρου του, συμμετέχοντας σε πολλές προεκλογικές συγκεντρώσεις τύπου "drive-in", όπου οι υποστηρικτές του πήγαιναν για να τον ακούσουν ενώ κάθονταν στα αυτοκίνητά τους, στις πολιτείες κλειδιά της Φλόριντα και της Πενσιλβάνια.
Καταφέρθηκε εναντίον του απερχόμενου Ρεπουμπλικανού προέδρου Donald Trump, ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο, «ψεύδεται καθημερινά» και είναι «ανίκανος» να πάρει «σοβαρά» τον ρόλο του.
Ο ίδιος κάλεσε το δημοκρατικό στρατόπεδο να κινητοποιηθεί ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να επαναληφθεί η έκπληξη του 2016, όταν η υποψήφια των Δημοκρατικών Hillary Clinton, την οποία θεωρούσαν φαβορί οι δημοσκόποι, έχασε τις εκλογές.
Η Clinton έχασε, μεταξύ άλλων, στο Μίσιγκαν.
Φέτος, ο Joe Biden θα πρέπει να κερδίσει την πολιτεία για να μπορέσει να κατακτήσει τον Λευκό Οίκο.
Ο μέσος όρος των δημοσκοπήσεων, που έχει υπολογίσει ο ιστότοπος RealClearPolitics, του έδινε σήμερα προβάδισμα άνω του 8% έναντι του Ντόναλντ Τραμπ σε αυτήν την πολιτεία και 7% σε εθνικό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης