Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Deutsche Bank: Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αποδοκιμάσουν το δεύτερο lockdown

Deutsche Bank: Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αποδοκιμάσουν το δεύτερο lockdown
«Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς τα βιβλία ιστορίας θα αξιολογήσουν την απάντηση των σύγχρονων πολιτικών απέναντι στην πανδημία» αναφέρει η Deutsche Bank
Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα αποδοκιμάσουν την επιβολή του δεύτερου lockdown για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού, υποστηρίζει με ανάλυσή της η Deutsche Bank.
Με τη Γαλλία και τη Γερμανία να κατευθύνονται ολοταχώς προς άλλον έναν γύρο δρακόντειων περιορισμών, ήτοι lockdown, για την αντιμετώπιση της πανδημικής κρίσης, η γερμανική τράπεζα αναφέρει:
«Είναι αρμόζον να πούμε ότι το μεγαλύτερο μέρος του Δυτικού Κόσμου συνεχίζει να παλεύει για την άμβλυνση των επιπτώσεων που δύναται να προκαλέσει ο κορωνοϊός.
Ωστόσο, σε αυτό το πλαίσιο περιοδικά περιορίζει την οικονομική / κοινωνική δραστηριότητα, αναμένοντας ένα εμβόλιο ή καλύτερη θεραπεία».

Στη συνέχεια η Deutsche Bank θέτει το εξής ερώτημα:
«Θα είναι πολύ ενδιαφέρον να δούμε πώς τα βιβλία ιστορίας θα αξιολογήσουν την απάντηση των σύγχρονων πολιτικών απέναντι στην πανδημία.
Επίσης, αξίζει να σημειωθεί πως πρόκειται για μια πολύ επιλεκτική λοίμωξη σε ό,τι αφορά την ηλικία.
Ενδεικτικά αναφέρεται πως σε μια πολιτεία 12,8 εκατομμυρίων κατοίκων όπως η Πενσιλβάνια η θνητότητα αφορά κυρίως τους μεγαλύτερους.
Η Deutsche Bank υπενθυμίζει άλλη μία διαπίστωση:
Στην Πενσιλβάνια, οι περισσότεροι άνθρωποι που έχουν πεθάνει από Covid-19 είναι πάνω από 100 ετών (135 πολίτες).
Από την άλλη, οι νεκροί κάτω των 45 ετών δεν ξεπερνούν τους 102.
Οι τελευταίοι, που αντιστοιχούν στο 54,7% των νεκρών (οι άνω των 100 δεν υπολογίζονται στη συνολική θνητότητα), είναι το 0,03% του γενικού πληθυσμού της πολιτείας.


Ως εκ τούτου, η ομάδα των θανόντων που είχαν ξεπεράσει τα 100 έτη παρουσιάζει μεγαλύτερη θνητότητα από εκείνους που είναι κάτω των 45 ετών, παρόλο που αυτή η νεότερη ομάδα έχει σχεδόν 2.000 φορές μεγαλύτερο μέγεθος, συνοψίζει γερμανική τράπεζα, κάνοντας τα ακόλουθα ερωτήματα… αξίας 64 τρισεκ. δολ.:
• Θα μπορούσαμε να βρούμε έναν καλύτερο τρόπο για την προστασία των ευπαθών ομάδων προστατεύοντας συγχρόνως και την οικονομία;
• Θα είναι αποτελεσματικά τα εμβόλια για όσους προσπαθούμε να προστατεύσουμε περισσότερο, δηλαδή για τους ηλικιωμένους;
• Θα μπορούσαμε να ενεργήσουμε περισσότερο σαν τα ασιατικά κράτη, τα οποία φαίνεται να έχουν αποκοπεί από τον ιό στην πηγή του, ή αυτό είναι μη ρεαλιστικό στη Δύση;
• Ήταν η Σουηδία το πιο βιώσιμο μοντέλο για τις περισσότερες μεγάλες οικονομίες;
Καταλήγοντας, η Deutsche Bank λέει πως θα είναι συναρπαστικό να δούμε πώς θα κρίνουν τα lockdown οι ιστορικοί του μέλλοντος, θεωρώντας ότι «πολύ λίγες δυτικές οικονομίες έχουν βρει τη μαγική φόρμουλα για την επιτυχή αντιμετώπιση της πανδημίας».

www.bankingnews.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης