Τελευταία Νέα
Διεθνή

Erbas (Τουρκία): Απρεπές και προσβλητικό το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo

Erbas (Τουρκία): Απρεπές και προσβλητικό το πρωτοσέλιδο του Charlie Hebdo
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας δρ Ali Erbas καταδίκασε ως απρεπή τη συντακτική πολιτική του περιοδικού
Συνεχίζονται οι αντιδράσεις στην Τουρκία για το πρωτοσέλιδο του περιοδικού Charlie Hebdo όπου απεικονίζεται με σατιρικό τρόπο Τούρκος πρόεδρος Erdogan.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Θρησκευτικών Υποθέσεωντης Τουρκίας δρ Ali Erbas δήλωσε σήμερα (28/10) ότι τα σκίτσα του γαλλικού περιοδικού Charlie Hebdo και συγκεκριμένα to τελευταίο του εξώφυλλο που έχουν στόχο το Ισλάμ και τον πρόεδρο Tayyip Erdogan ήταν «λυπηρά και ενοχλητικά για την ανθρωπότητα».
Ο ίδιος σημείωσε ότι οι ελευθερίες θα πρέπει επίσης να έχουν ένα ορισμένο όριο «και να μην φτάνουν στο σημείο της προσβολής».
«Υπό αυτήν την έννοια, η συντακτική πολιτική του εν λόγω περιοδικού είναι απρεπής και την καταδικάζουμε» σημείωσε.
Υπογράμμισε ότι το Ισλάμ είναι θρησκεία ειρήνης και ανεκτικότητας και ότι συμβάλλει στην ειρηνική συνύπαρξη ανθρώπων με διαφορετικές πεποιθήσεις και θρησκευτική πίστη εδώ για αιώνες.
«Καταδικάζουμε το περιοδικό, το οποίο επιτέθηκε προσβλητικά τόσο στον προφήτη του Ισλάμ όσο και στον πρόεδρο Erdogan με τον πλέον απερίφραστο τρόπο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης