Διεθνή

Διαδήλωση Ιρανών μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία στην Τεχεράνη - Μουσουλμάνοι κατά Macron διεθνώς

Διαδήλωση Ιρανών μπροστά από τη γαλλική πρεσβεία στην Τεχεράνη - Μουσουλμάνοι κατά Macron διεθνώς
Πλήθος χωρών -μεταξύ αυτών Τουρκία, Πακιστάν, Ιράν- έχει καταδικάσει τις δηλώσεις Macron περί «θρησκείας σε κρίση», με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών να τον κατηγορεί πως τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό.
Αρκετές μουσουλμανικές χώρες κατηγορούν τον Γάλλο πρόεδρο, E. Macron για «αντι-ισλαμική στάση» αφότου αποκάλεσε το Ισλάμ «μια θρησκεία σε κρίση σε όλο τον κόσμο», κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη μνήμη του δολοφονηθέντος καθηγητή.
Ειδικότερα, Ιρανοί συγκεντρώθηκαν σήμερα, Τετάρτη 28/10/2020 έξω από την γαλλική πρεσβεία στην Τεχεράνη, για να διαδηλώσουν κατά αυτού που οι ίδιοι χαρακτηρίζουν «αντι-ισλαμικό αίσθημα στη Γαλλία», μετά τις δηλώσεις του προέδρου E. Macron περί «θρησκείας σε κρίση».
Στις 21 Οκτωβρίου και μετά την άγρια δολοφονία του Γάλλου καθηγητή ιστορίας από ριζοσπαστικοποιημένο Τσετσένο, ο E. Macron έδωσε στη μνήμη του ομιλία.
Σ'αυτήν, ο Γάλλος πρόεδρος περιέγραφε το Ισλάμ ως «μια θρησκεία σε κρίση σε όλο τον κόσμο» και προανήγγειλε νέα μέτρα έως το τέλος του έτους.
Έκτοτε, πλήθος χωρών -μεταξύ αυτών Τουρκία, Πακιστάν, Ιράν- έχει καταδικάσει τις δηλώσεις Μακρόν, με τον Ιρανό υπουργό Εξωτερικών να τον κατηγορεί πως «τροφοδοτεί τον εξτρεμισμό».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης