Διεθνή

Brexit: Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα υποχωρήσει στην αλιευτική της πολιτική στις συνομιλίες με την ΕΕ

Brexit: Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα υποχωρήσει στην αλιευτική της πολιτική στις συνομιλίες με την ΕΕ
Η άποψη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να είμαστε ένα ανεξάρτητο παράκτιο κράτος και να μην δεσμεύεται πλέον από την κοινή αλιευτική πολιτική, δήλωσε ο βρετανός Υπουργός Gove
Αμετακίνητη δηλώνει η Βρετανία καθώς δεν θα υποχωρήσει στα αιτήματά της προς την Ευρωπαϊκή Ένωση για την αλιεία, δήλωσε ο υπουργός Gove σε επιστολή του σύμφωνα με το Reuters.
Απαντώντας σε ανησυχίες που εξέφρασε ο Jeremy Miles, υπουργός ευρωπαϊκής μετάβασης της Ουαλίας, ο Gove έγραψε:
«Φοβάμαι ότι διαφωνούμε έντονα με την υπόθεσή σας ότι πρέπει να «υποχωρήσουμε»στην αλιεία.
«Η άποψη της κυβέρνησης του Ηνωμένου Βασιλείου είναι ότι, σε κάθε περίπτωση, το Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να είναι ανεξάρτητο παράκτιο κράτος και να μην δεσμεύεται πλέον από την κοινή αλιευτική πολιτική».
Μετά την επανέναρξη των συνομιλιών την περασμένη εβδομάδα, οι Βρετανοί υπουργοί δήλωσαν ότι έχει σημειωθεί πραγματική πρόοδος και ότι υπάρχει μια καλή πιθανότητα συμφωνίας.
Την Κυριακή 25/10/2020, ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιρλανδίας δήλωσε ότι ήταν πιθανή μια συμφωνία για την αποφυγή δασμών και ποσοστώσεων.
Το θρίλερ brexit συνεχίζεται ενώ αγωνία επικρατεί για το έαν θα ολοκληρωθεί εν τέλει μια εμπορική συμφωνάι μέχρι την καταληκτική ημερομηνία της 31ης Δεκεμβρίου 2020.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης