Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan: Επανεκλογή του Trump θα δώσει ώθηση στις αμερικανικές μετοχές - Πλήγμα για τις ασιατικές

JP Morgan: Επανεκλογή του Trump θα δώσει ώθηση στις αμερικανικές μετοχές - Πλήγμα για τις ασιατικές
Αναμένεται θετική αντίδραση της Wall Street σε ενδεχόμενη επανεκλογή του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου
Μια επανελογή του Donald Trump στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου θα μπορούσε να ωφελήσει τις αμερικανικές μετοχές και το δολάριο ενώ την ίδια στιγμή θα πλήξει τα ασιατικά assets, σύμφωνα με τη JP Morgan.
Αυτή η εκτίμηση βασίζεται στην αντίδραση της αγοράς μετά την αναπάντεχη νίκη του Doland Trump στις εκλογές του 2016.
Στον αντίποδα, ο υποψήφιος των Δημοκρατικών, Joe Biden, προηγείται στις δημοσκοπήσεις αλλά οι εταιρείες της Wall Street επισημαίνουν ότι η ήττα του Trump δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη.
Σύμφωνα με τους αναλυτές της JP Morgan, είναι αναμενόμενη μια ανοδική αντίδραση των αμερικανικών μετοχών σε ενδεχόμενη επανεκλογή του Trump και μια πτώση στα ασιατικά νομίσματα αλλά και μια υποαπόδοση των ασιατικών μετοχών.
«Πιθανόν, οι ασιατικές μετοχές να έχουν μια… ευαισθησία σε μια νέα θητεία του Trump καθώς αυτή η εξέλιξη θα ισοδυναμεί με κλιμάκωση της διαμάχης ΗΠΑ - Κίνας για το εμπόριο, την τεχνολογία και τις επενδύσεις» αναφέρεται σε ενημερωτικό σημείωμα της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης