Τελευταία Νέα
Διεθνή

Έκπληξη από την Apple: Δημιουργεί μηχανή αναζήτησης τύπου Google

Έκπληξη από την Apple: Δημιουργεί μηχανή αναζήτησης τύπου Google
Είκοσι χρόνια αφότου ιδρύθηκε η Goolge το να χτιστεί μια μηχανή αναζήτησης σήμερα είναι ακόμα «τεχνικά πολύ δύσκολο, αλλά όχι τόσο όσο παλαιότερα» αναφέρουν οι ειδικοί σύμφωνα με τους FT
Πιο κοντά από ποτέ για την δημιουργία της δικής της τεχνολογίας αναζήτησης είναι ο γίγαντας, Apple σύμφωνα με τους Financial Times.
Οι αμερικανικές αρχές που ελέγχουν τα μονοπώλια έχουν βάλει στο στόχαστρο τις πληρωμές δισεκατομμυρίων δολαρίων που κάνει η Google για να εξασφαλίσει προνομιακή θέση στη μηχανή αναζήτησής της στα iPhone.
Το γεγονός αυτό έθεσε σε εγρήγορση την αμερικανική εταιρεία.
Έκπληξη προκαλεί μια εξέλιξη που δεν παρατήρησαν πολλοί στην τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος των iPhone, iOS14.
Η Apple άρχισε να δείχνει τα δικά της αποτελέσματα αναζήτησης και υπερ-συνδέσμους απευθείας στις ιστοσελίδες όταν οι χρήστες πληκτρολογούν queries από την βασική οθόνη.
Αυτή η δυνατότητα αναζήτησης σηματοδοτεί, γράφουν οι Financial Times, μια σημαντική πρόοδο στην ανάπτυξη λογισμικού εντός εταιρείας η οποία θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση μιας μεγαλύτερης επίθεσης στην Google, σύμφωνα με ανθρώπους της αγοράς.
Όλα αυτά αποτελούν απλά ενδείξεις προς αυτήν την κατεύθυνση, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως η μηχανή αναζήτησης θα λειτουργεί ακριβώς όπως οι υπόλοιπες. Σαν πιο πιθανό σενάριο βλέπουμε την ενσωμάτωση της μόνο στις συσκευές της Apple και να λειτουργεί περισσότερο ως μια προσωποποιημένη λύση με βάση τη δραστηριότητα του κάθε χρήστη.
Η Apple είναι ευρέως γνωστή για τη μυστικότητα με την οποία περιβάλλει εσωτερικούς σχεδιασμούς, αλλά η κίνηση αποτελεί μια ακόμα ένδειξη ότι εργάζεται για την κατασκευή ανταγωνιστικής προς το Google μηχανής αναζήτησης.
Πριν από 2,5 χρόνια είχε εντάξει στο δυναμικό της, τον επικεφαλής ερευνών της Google, John Giannandrea σε μια προσπάθεια να τονώσει τις ικανότητές της στην τεχνητή νοημοσύνη, σε μια κίνηση που παράλληλα της εξασφάλισε οκτώ χρόνια εμπειρίας στη διαχείριση της πιο δημοφιλούς μηχανής αναζήτησης.
Η αυξανόμενη ικανότητα σε ότι αφορά την αναζήτηση δίνει μια εναλλακτική αν οι ρυθμιστικές αρχές μπλοκάρουν την επικερδή σύμπραξη με την Google. Όταν το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης άνοιξε την περασμένη εβδομάδα έρευνα αναφορικά με τις πληρωμές της Google στην Apple για να εξασφαλίζει ότι θα είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης, η έννοια του επείγοντος προστέθηκε στις παραπάνω πρωτοβουλίες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης