Τελευταία Νέα
Διεθνή

«Βουτιά» στο πετρέλαιο, ανησυχία για τη ζήτηση - Πτώση -5% στα 37,5 δολ. για το αργό, το brent στα 39,8 δολ.

«Βουτιά» στο πετρέλαιο, ανησυχία για τη ζήτηση - Πτώση -5% στα 37,5 δολ. για το αργό, το brent στα 39,8 δολ.
H ανησυχία για τη ζήτηση σε συνδυασμό με την άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων, οδηγεί τις τιμές στην πτώση
(upd) «Βουτιά» καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, με την ανησυχία για κατάρρευση της ζήτησης να κυριαρχεί την ώρα που αυξάνονται τα αποθέματα, εν μέσω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού σε ΗΠΑ και Ευρώπη.
Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 5,2% στα 37,5 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent καταγράφει απώλειες 3,8% στα 40 δολ. το βαρέλι.
H ανησυχία για τη ζήτηση σε συνδυασμό με την άνοδο των αμερικανικών αποθεμάτων, οδηγεί τις τιμές στην πτώση.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Πετρελαϊκού Ινστιτούτου (API), τα αποθέματα αργού ανήλθαν σε 4,577 εκατ. βαρέλια την ημέρα την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε στις 23 Οκτωβρίου, ξεπερντώντας κατά πολύ τις εκτιμήσεις των αναλυτών για 1,2 εκατ. βαρέλια.
Αύξηση σημείωσαν και τα αποθέματα βενζίνης.
Τα επίσημα στοιχεία της αμερικανικής κυβέρνησης αναμένεται να ανακοινωθούν σήμερα.
Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται και στην άφιξη του τυφώνα Ζέτα, ο οποίος ανανένεται να χτυπήσει τη Λουιζιάνα εντός της ημέρας.
Την ίδια ώρα, όπως σημειώνουν οι αναλυτές, το αδιέξοδο στις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, σε συνδυασμό με την έκρηξη των κρουσμάτων του κορωνοϊού, μειώνουν τη διάθεση για ρίσκο.
Ο Hiroyuki Kikukawa,γενικός διευθυντής έρευνας στη Nissan Securities, εκτιμά ότι οι τιμές του μαύρου χρυσού θα παραμείνουν υπό πίεση μέχρι τις αμερικανικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου.
Image
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης