Τελευταία Νέα
Διεθνή

Merkel: Κοντά στα όρια αντοχής του το σύστημα υγείας, αν δεν λάβουμε νέα μέτρα

Merkel: Κοντά στα όρια αντοχής του το σύστημα υγείας, αν δεν λάβουμε νέα μέτρα
Η Γερμανία εξετάζει τρόπους προκειμένου να περιοριστεί η διασπορά του κορωνοϊού
Η Γερμανίδα καγκελάριος προειδοποίησε ότι το σύστημα υγείας της χώρας θα φτάσει στα όρια του να συνεχίσουν να αυξάνουν τα κρούσματα κορωνοϊού.
Η Angela Merkel, μιλώντας ενώπιον βουλευτών είπε ότι ο αριθμός των νέων κρουσμάτων διπλασιάζεται κάθε 7-8 ημέρες, ενώ ο αριθμός των διασωληνωμένων στις ΜΕΘ διπλασιάζεται κάθε 10 ημέρες.
«Χρειάζεται να διπλασιαστεί ξανά τέσσερις φορές και το σύστημα θα βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο», δήλωσε, αναφέρει η Bild επικαλούμενη συμμετέχοντες στη συνάντηση.
Τα μέτρα που εξετάζονται στη Γερμανία στοχεύουν στον περιορισμό των επαφών των ανθρώπων και περιλαμβάνουν από κλείσιμο μπαρ και εστιατορίων, έως μείωση των δημόσιων εκδηλώσεων.
Νωρίτερα, ο υπουργός Οικονομικών Peter Altmaier δήλωσε η Γερμανία μπορεί να φτάσει σε ημερήσιο αριθμό κρουσμάτων της τάξεως των 20.000 μέχρι το τέλος της εβδομάδας.
«Αντιμετωπίζουμε εκθετική αύξηση.
Στη Γερμανία ο αριθμός των νέων λοιμώξεων αυξάνεται κατά 70-75% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα», είπε.
Η Γερμανία, που ήταν συγκριτικά σε καλύτερη θέση από άλλες ευρωπαϊκές χώρες όσον αφορά τις συνέπειες της πανδημίας, βρίσκεται πλέον και εκείνη στη δίνη του δεύτερου κύματος.
Την Τετάρτη 28/10 η Angela Merkel θα έχει συνομιλίες με τους επικεφαλής των ομόσπονδων κρατιδίων για να αποφασιστούν τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης