Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Daily Sabah: Το γεωτρύπανο Fatih φεύγει από τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό νέα τοποθεσία…

Daily Sabah: Το γεωτρύπανο Fatih φεύγει από τη Μαύρη Θάλασσα με προορισμό νέα τοποθεσία…
Προς νέα περιοχή εξόρυξης αναμένεται να πλεύσει το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih
Προς νέα περιοχή εξόρυξης αναμένεται να πλεύσει το τουρκικό γεωτρύπανο Fatih, σύμφωνα με όσα ανέφερε την Τρίτη ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας και Φυσικών Πόρων Fatih Dönmez και μεταδίδει η ιστοσελίδα Daily Sabah.
Υπενθυμίζεται πως το γεωτρύπανο έχει ανακαλύψει, κατά δήλωση των τουρκικών αρχών, 405 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου στη θέση Tuna-1, στο πεδίο αερίου Sakarya, που βρίσκεται περίπου 100 ναυτικά μίλια βόρεια των τουρκικών ακτών.
Επίσης, θα ξεκινήσει νέες δραστηριότητες στο πεδίο γεώτρησης Türkali-1, σε παρακείμενη θαλάσσια περιοχή.
Το σκάφος επί του παρόντος είναι αγκυροβολημένο στην παραλιακή πόλη του Φιλίου για συντήρηση και τεχνικά έργα.
Ο Dönmez επανέλαβε ότι το φυσικό αέριο που θα εξορυχθεί από το οικόπεδο Sakarya θα αρχίσει να εισέρχεται στην οικονομία το 2023.
Σημειώνεται πως οι ενεργειακές δραστηριότητες της Τουρκίας στη Μαύρη Θάλασσα και τη Μεσόγειο Θάλασσα στοχεύουν στη μείωση της ενεργειακής εξάρτησης της χώρας από το εξωτερικό, διασφαλίζοντας και διαφοροποιώντας τα κανάλια εφοδιασμού.
Ο υπουργός Ενέργειας μίλησε κατά τη διάρκεια εκδήλωσης της Τουρκικής Εταιρείας Αγωγού Πετρελαίου (BOTAŞ) στην επαρχία Aksaray της κεντρικής Τουρκίας, όπου βρίσκεται η περίφημη λίμνη Tuz.
Ο Dönmez δήλωσε ότι όταν ολοκληρωθεί το έργο επέκτασης αποθήκευσης φυσικού αερίου στη λίμνη Tuz, η Τουρκία θα έχει τεράστιες αποθηκευτικές δυνατότητες.
Η πρωτοποριακή τελετή για την εγκατάσταση επέκτασης αποθήκευσης, η οποία είναι κρίσιμης σημασίας όσον αφορά τον ενεργειακό εφοδιασμό και την ασφάλεια της Τουρκίας, πραγματοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019.
Ο υπόγειος χώρος αποθήκευσης φυσικού αερίου στη λίμνη Tuz εγκαινιάστηκε στις 10 Φεβρουαρίου 2017, από τον Πρόεδρο Recep Tayyop Erdogan.
Ο Dönmez άγγιξε επίσης τις περιβαλλοντικές συνεισφορές των έργων της BOTAŞ.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης