Τελευταία Νέα
Ενέργεια

Bloomberg: Επενδύσεις 11 τρισ. δολ. στην «πράσινη» ενέργεια την επόμενη δεκαετία

Bloomberg: Επενδύσεις 11 τρισ. δολ. στην «πράσινη» ενέργεια την επόμενη δεκαετία
Οι φθηνές ΑΠΕ θα εκτοπίσουν τα ορυκτά καύσιμα από το ενεργειακό μείγμα, επισημαίνεται στο report του BloombergNEF
ο ύψος των επενδύσεων που θα κατευθυνθούν στην «πράσινη» ενέργεια θα ανέλθει στα 11 τρισ. δολάρια την επόμενη δεκαετία σύμφωνα με ανάλυση του Bloomberg NEF.
Και αυτό καθώς το κόστος των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας βαίνει μειούμενο και η ζήτηση για ηλεκτρική ενέργεια αναμένεται να κορυφωθεί.
Να σημειωθεί ότι η επικεφαλής της EKT Christine Lagarde είχε επισημάνει την ανάγκη στροφής στα «πράσινα» ομόλογα όσον αφορά τις εκδόσεις χρέους.
Τα παραπάνω επισημαίνει το report του BloombergNEF στην ετήσια έκθεση του New Energy Outlook.

Το ενεργειακό μείγμα

Είναι περαιτέρω απόδειξη του πώς οι φτηνές ανανεώσιμες πηγές ενέργειας θα συνεχίσουν να εκτοπίζουν από το ενεργειακό μείγμα τα ορυκτά καύσιμα στο ενεργειακό μείγμα.
Παρά το τεράστιο ποσό που θα κατευθυνθεί ως επενδύσεις στις ΑΠΕ, η BNEF δήλωσε ότι ο ρυθμός χρήσης νέων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας θα πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω για να περιορίσει την υπερθέρμανση του πλανήτη σε λιγότερο από 2 βαθμούς Κελσίου έως το τέλος του αιώνα.
Οι προβλεπόμενες εξελίξεις στην τεχνολογία των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και της μπαταρίας (αποθήκευση ενέργειας) - η αιολική και η ηλιακή ενέργεια θα αντιστοιχούν στο 56% της παγκόσμιας κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας το 2050, ανέφερε η BNEF.
Image
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης