Τελευταία Νέα
Διεθνή

Μαίνεται η άγρια κόντρα: Μηνύσεις από τον Erdogan, είσαι «Loser» απαντά ο Wilders

Μαίνεται η άγρια κόντρα: Μηνύσεις από τον Erdogan, είσαι «Loser» απαντά ο Wilders
Είναι Loser απαντά ο Wilders μετά την μήνυση Erdogan
Ο τούρκος πρόεδρος προσέφυγε στις τουρκικές αρχές εναντίον του ολλανδού ακροδεξιού ηγέτη Wilders υποστηρίζοντας πως τον προσέβαλε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Τι τον έκανε τόσο έξαλλο;
Ο Wilders είναι ένας από τους πιο γνωστούς ακροδεξιούς στην Ευρώπη και την τελευταία δεκαετία έχει συμβάλει σημαντικά στη διαμόρφωση της συζήτησης για τη μετανάστευση στην Ολλανδία, αν και ουδέποτε συμμετείχε στην κυβέρνηση.
Χθες, Δευτέρα 26/10, ανήρτησε μια εικόνα ενός βυθιζόμενου πλοίου με μια τουρκική σημαία πάνω του.
«Αντίο @RTErdogan. Διώξτε με τις κλωτσιές την Τουρκία από το ΝΑΤΟ», έγραψε κάτω από την εικόνα.
Image
Δικηγόροι του Ερντογάν κατέθεσαν αγωγή στην εισαγγελία της Άγκυρας, υποστηρίζοντας πως τα τουρκικά δικαστήρια έχουν δικαιοδοσία στην υπόθεση αυτή επειδή οι προσβολές απευθύνονταν στον πρόεδρο της Τουρκίας, μετέδωσε το Anadolu, επικαλούμενο το έγγραφο που κατατέθηκε από τους δικηγόρους.
«Παρόλο που το έγκλημα διαπράχθηκε απ' ευθείας εναντίον του προσώπου που βρίσκεται στον προεδρικό θώκο, η αξία που παραβιάζεται είναι η δομή πολιτικής διακυβέρνησης του κράτους», υποστηρίζουν οι δικηγόροι, σύμφωνα με το Anadolu.

Το πρώτο σκίτσο που πυροδότησε τον πόλεμο Erdogan - Wilders

Το σκίτσο εμφανίζει τον Erdogan να φοράει ένα καπέλο-βόμβα, το οποίο έχει το σήμα του κόμματός του.
Μάλιστα, ο Wilders έβαλε ως λεζάντα τη λέξη «τρομοκράτης».
Το tweet δημοσιεύτηκε το Σάββατο 24/10, σημαίνοντας τον πόλεμο μεταξύ των δύο αντρών.
Image
Είναι Loser απαντά ο Wilders μετά την μήνυση Erdogan

Ειρωνικά απάντησε στον Erdogan ο Ολλανδός Wilders μετά τη μήνυση που κατέθεσε σε βάρος του ο πρόεδρος της Τουρκίας.
Ο αντι-ισλαμιστής Ολλανδός πολιτικός χαρακτηρίζει «loser» τον Τούρκο πρόεδρο σημειώνοντας ότι «ο κόσμος έρχεται ανάποδα» μετά την προσφυγή στη δικαιοσύνη του Erdogan
Υπενθυμίζει,δε, ότι ο Erdogan ήταν αυτός που τον αποκάλεσε «φασίστα» και «κατάλοιπο του ναζισμού» την Ολλανδία.

Έξαλλη η φιλοκυβερνητική εφημερίδα, Daily Sabah για την ρητορική του Wilders

Ο ακροδεξιός Ολλανδός πολιτικός Geert Wilders, συνεχίζει να στοχεύει την Άγκυρα και να εκμεταλλεύεται την αντι-Τουρκική ρητορική του ως μέρος της εσωτερικής του πολιτικής γράφει η Daily Sabah που καταφέρεται εναντίον του.
Επίσης σύμφωνα με την ηλεκτρονική εφημερίδα, ο Wilders επέκρινε τον πρωθυπουργό της Ολλανδίας Mark Rutte για το ότι δεν υποστήριξε τη ρατσιστική και φασιστική του ιδεολογία.
Σε ένα tweet που δημοσιεύτηκε την Τρίτη 27/10/2020, ο Wilders ισχυρίστηκε ψευδώς ότι ο κύριος τίτλος της Daily Sabah παρουσίαζε «καθαρό μίσος για τον Macron και τον Wilders».
Σε αντίθεση με τον ισχυρισμό του, το ρεπορτάζ που αναφέρεται στο tweet του περιείχε απλώς μια σειρά δηλώσεων από Τούρκους αξιωματούχους που καταδίκαζαν τα προσβλητικά κινούμενα σχέδια που εκείνος δημοσίευσε στα κοινωνικά του δίκτυα.
Επίσης, δημοσίευσε ένα άλλο tweet, λέγοντας "Αντίο Erdogan", καθώς προέτρεψε το ΝΑΤΟ να διώξει την Τουρκία από το μπλοκ.
Αντί να εστιάζει σε προβλήματα εσωτερικής πολιτικής, οι θέσεις του Wilders επικεντρώνονται κυρίως σε επιθέσεις κατά της Τουρκίας και στην αντι-μουσουλμανική ρητορική, για να αποκομίσει πολιτικό κέρδος, συμπληρώνει η D. Sabah.
Εν τω μεταξύ, κατέκρινε επίσης τον Rutte ότι δεν τον υπερασπίστηκε.
«Ο Rutte υπερασπίζεται τον Macron αλλά σιωπά για μένα.» δήλωσε χαρακτηριστικά.
«Δεν είναι ο πρωθυπουργός όλου του ολλανδικού λαού », δήλωσε ο Wilders, προσθέτοντας ότι ο Ολλανδός πρωθυπουργός επιλέγει μόνο να υποστηρίξει τους« φίλους του στην ΕΕ ».
Ο Wilders, ηγέτης του ολλανδικού αντι-Ισλαμικού Κόμματος για την Ελευθερία (PVV), έχασε τέσσερις έδρες στις εκλογές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου τον Μάιο του 2019, στις οποίες το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα αναδείχτηκε νικητής.
Καθ 'όλη τη διάρκεια της πολιτικής του σταδιοδρομίας, ο Wilders απέδειξε ότι είναι ρατσιστής γράφει η Daily Sabah μέσω των πολυάριθμων αποτρόπαιων αντι-Ισλαμικών σχολίων του.
Το 2019, ακύρωσε έναν διαγωνισμό γελοιογραφίας Prophet Muhammad που πυροδότησε διαμαρτυρίες στο Πακιστάν.
Ο ηγέτης του κόμματος κατά του Ισλάμ είπε ότι αποφάσισε να "σταματήσει τον διαγωνισμό" μετά από απειλές θανάτου και ανησυχίες ότι άλλα άτομα ενδέχεται να τεθούν σε κίνδυνο.
Ο Wilders πρόσθεσε ότι ο αγώνας του ενάντια στο Ισλάμ θα συνεχιστεί και καμία απειλή δεν θα μπορούσε να τον σταματήσει.
Στην εκδήλωση, που είχε προγραμματιστεί για το Νοέμβριο, ο Wilders σχεδίαζε να παρουσιάσει καρικατούρες του Προφήτη Μωάμεθ στα στενά φρουρούμενα γραφεία του PVV στο κτίριο του κοινοβουλίου της Ολλανδίας.
Είπε ότι έλαβε "εκατοντάδες" συμμετοχές.
Στον Ολλανδό πολιτικό επιβλήθηκε επίσης πρόστιμο ύψους 5.000 ευρώ το 2016 για τη ρητορική μίσους και τις διακρίσεις.
Αντιμετώπισε επίσης κατηγορίες για ρατσισμό και υποκίνηση φυλετικού μίσους σε συγκέντρωση του 2014, όπου οδήγησε τους υποστηρικτές να φωνάζουν ότι ήθελαν λιγότερους Μαροκινούς στις Κάτω Χώρες.
Σε ένα τηλεοπτικό συμβάν στις 19 Μαρτίου 2014, ο Wilders ρώτησε τους υποστηρικτές του εάν ήθελαν περισσότερους ή λιγότερους Μαροκινούς και το πλήθος απάντησε,
"Λιγότεροι! Λιγότεροι! Λιγότερο!" Κυνικά ο Wilders απάντησε, "Θα το φροντίσουμε αυτό", καταλήγει το άρθρο της Daily Sabah.

Ποιος είναι ο Wilders

Ο Wilders είναι Ολλανδός πολιτικός, βουλευτής και αρχηγός του αντι-Ισλαμικού κόμματος "Partij voor de Vrijheid".
Ξεκίνησε την καριέρα του στο Λαϊκό Κόμμα για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία από το οποίο αποχώρησε το 2004 για να ιδρύσει το τωρινό PVV.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης