Τελευταία Νέα
Διεθνή

Προσπάθειες να αναχαιτίσει την πιστωτική επέκταση κάνει η Τουρκία, με στόχο τη στήριξη της λίρας

Προσπάθειες να αναχαιτίσει την πιστωτική επέκταση κάνει η Τουρκία, με στόχο τη στήριξη της λίρας
Ο ρυθμός ρεκόρ του δανεισμού από τις εμπορικές τράπεζες είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερες εισαγωγές και ευρύτερο εμπορικό χάσμα, θέτοντας μεγαλύτερη πίεση στην λίρα
Η τραπεζική ρυθμιστική αρχή της Τουρκίας έκανε ένα ακόμη βήμα για να επιβραδύνει το δανεισμό μετά από μια τεράστια πιστωτική έκρηξη που συνέβαλε στην πτώση του νομίσματος.
Η ρυθμιστική αρχή, γνωστή ως BDDK, ανέφερε ότι οι τράπεζες θα μπορούν να περιλαμβάνουν δάνεια σε ξένο νόμισμα που επεκτείνονται σε άλλες τοπικές τράπεζες για ένα έτος κατά τον υπολογισμό του δείκτη περιουσιακών στοιχείων τους, καθιστώντας ευκολότερο για αυτούς να ικανοποιήσουν την απαίτηση.
Οι εγχώριες τράπεζες θα μπορούν επίσης να συμπεριλάβουν κοινοπρακτικά δάνεια σε πιστώσεις ανάλογα με την ατομική συμμετοχή τους στην οργάνωση μιας διευκόλυνσης, σύμφωνα με τη δήλωση της BDDK.
Η ρυθμιστική αρχή διατηρούσε την αναλογία περιουσιακών στοιχείων, η οποία υποχρεώνει τις τράπεζες να επεκτείνουν περισσότερα δάνεια, στο 90% για τις εμπορικές τράπεζες και στο 70% για τις ισλαμικές τράπεζες.
Η ρυθμιστική αρχή πραγματοποιεί αλλαγές για να διευκολύνει την αναλογία περιουσιακών στοιχείων από τότε που εισήχθη τον Απρίλιο, καθώς οι αρχές προσπάθησαν να χαλαρώσουν τις πολιτικές τόνωσης που είχαν τροφοδοτήσει μια πιστωτική έκρηξη.
Ο ρυθμός ρεκόρ του δανεισμού από τις εμπορικές τράπεζες είχε ως αποτέλεσμα υψηλότερες εισαγωγές και ευρύτερο εμπορικό χάσμα, θέτοντας μεγαλύτερη πίεση στην λίρα.
Turkey's lira tumbles as market rout deepens
Το νόμισμα της Τουρκίας υποχώρησε περισσότερο από 26% έναντι του δολαρίου φέτος, καταγράφοντας τη χειρότερη απόδοση μεταξύ των ομότιμων αναδυόμενων αγορών μετά το ρεάλ Βραζιλίας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης