Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Υπό πίεση νοσοκομεία και ΜΕΘ λόγω έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού

Σουηδία: Υπό πίεση νοσοκομεία και ΜΕΘ λόγω έξαρσης κρουσμάτων κορωνοϊού
Η διάμεση ηλικία των ασθενών με κορωνοϊό είναι τα 60 έτη
Υπό πίεση βρίσκονται τα νοσοκομεία και οι ΜΕΘ στη Σουηδία καθώς αυξάνεται ραγδαία ο αριθμός των ασθενών με κορωνοϊό που χρήζουν νοσηλείας.
Μέσα σε μια εβδομάδα, σχεδόν διπλασιάστηκε ο αριθμός των ασθενών που χρειάστηκαν εισαγωγή σε ΜΕΘ.
Οι ειδικοί επιστήμονες κάνουν λόγο για μια εξόχως ανησυχητική τάση, την οποία αποδίδουν στην ταχεία εξάπλωση των μολύνσεων τις τελευταίες εβδομάδες, εκτιμώντας ότι το χρονικό διάστημα που μεσολαβεί από τη μόλυνση ώσπου να χρειαστεί εισαγωγή σε ΜΕΘ είναι από μία ως δύο εβδομάδες, ανάλογα με διάφορους παράγοντες, όπως η ηλικία.
Αν και δεν έχει υπάρξει επισήμως κάποια εξήγηση για την αύξηση των κρουσμάτων μόλυνσης από τον κορωνοϊό, εκτιμάται ότι η επαναλειτουργία των σχολείων και των χώρων εργασίας, η μετακίνηση περισσότερων ανθρώπων με μέσα μαζικής μεταφοράς και οι συστάδες μολύνσεων που συνδέονται για παράδειγμα με πάρτι που οργανώνουν φοιτητές εξηγούν τους αριθμούς.
Ωστόσο, επισημαίνεται ότι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2 καταγράφονται σε όλες τις ηλικιακές κατηγορίες, όχι μόνο μεταξύ των νέων καθώς η διάμεση ηλικία των ανθρώπων που προσβάλλονται είναι περίπου τα 60 έτη.
Σημειώνεται πως στη Σουηδία έχουν καταγραφεί 111.136 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 και 5.956 θάνατοι εξαιτίας της COVID-19.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης