Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέες κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν από τις ΗΠΑ

Νέες κυρώσεις στον πετρελαϊκό τομέα του Ιράν από τις ΗΠΑ
Το υπουργείο οικονομικών των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι παρέχεται στήριξη στους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης.
Σε νέο γύρο κυρώσεων σε βάρος του Ιράν και ειδικότερα κατά του πετρελαϊκού τομέα της ισλαμικής δημοκρατίας προχώρησε τη Δευτέρα (26/10) η κυβέρνηση των ΗΠΑ, καθώς η Ουάσιγκτον εντείνει τις πιέσεις της εναντίον της Τεχεράνης.
Πιο συγκεκριμένα, το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών επέβαλε κυρώσεις σε βάρος του υπουργείου Πετρελαίου του Ιράν, της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαίου και της Εθνικής Εταιρείας Πετρελαιοφόρων, με την αιτιολογία ότι παρέχουν οικονομική στήριξη στους Φρουρούς της Ισλαμικής Επανάστασης.
Οι κυρώσεις αφορούν σειρά οντοτήτων (δηλαδή εταιρειών κάθε μορφής) και μεμονωμένων προσώπων που σχετίζονται με τους ανωτέρω φορείς, όπως εταιρείες-«βιτρίνες», θυγατρικές και ανώτατα στελέχη.
Επιπλέον, στη λίστα του αμερικανικού υπουργείου Οικονομικών περιλαμβάνονται και τέσσερα άτομα που συμμετείχαν στην πρόσφατη πώληση ιρανικής βενζίνης στο καθεστώς Maduro στη Βενεζουέλα.

Φρουροί της Επανάστασης

Σύμφωνα με το Υπουργείο Οικονομικών ΗΠΑ, η συνεργασία και ο συντονισμός αυτών των οντοτήτων για την πώληση πετρελαίου είχε ως αποτέλεσμα τη συγκέντρωση δεκάδων εκατομμυρίων δολαρίων σε έσοδα που ωφέλησαν το Ισλαμικό Επαναστατικό Σώμα του Ιράν.
"Το καθεστώς στο Ιράν χρησιμοποιεί τον τομέα του πετρελαίου για τη χρηματοδότηση των αποσταθεροποιητικών δραστηριοτήτων του IRGC-QF", δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Οικονομικών Steven Mnuchin.
«Το ιρανικό καθεστώς συνεχίζει να δίνει προτεραιότητα στη στήριξή τρομοκρατικών οντοτήτων και στο πυρηνικό του πρόγραμμα έναντι των αναγκών του ιρανικού λαού», πρόσθεσε ο Mnuchin.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης