Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Το 84% των εισηγμένων της Wall Street ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στα κέρδη γ’ τριμήνου 2020

Το 84% των εισηγμένων της Wall Street ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στα κέρδη γ’ τριμήνου 2020
Η συντριπτική πλειοψηφία των εισηγμένων της Wall Street ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις στα κέρδη γ’ τριμήνου
Το 84% των εισηγμένων της Wall Street που έχουν ανακοινώσει οικονομι9κά αποτελέσματα για το γ’ τρίμηνο 2020, έχουν ξεπεράσει τις εκτιμήσεις των αναλυτών, σύμφωνα με τα στοιχεία της FactSet.
Το ποσοστό αποτελεί ρεκόρ, ενώ το αντίστοιχο ποσοστό για τα έσοδα φθάνει το 81%.
Ωστόσο, όπως σχολιάζει το CNBC, οι αντιδράσεις στις μετοχές των εν λόγω εταιρειών δεν αποδεικνύουν τον «ενθουσιασμό» των επενδυτών.
Σε ό,τι αφορά σε όσους παρουσίασαν οικονομικά αποτελέσματα υποδεέστερα από τις προβλέψεις των αναλυτών, οι μετοχές έχουν σημειώσει σημαντική υποχώρηση.
Επί του παρόντος έχει δημοσιοποιήσει αποτελέσματα το 27% των εισηγμένων του S&P 500, ενώ το 40% ανακοινώσει αυτήν την εβδομάδα, επισημαίνεται.
Οι εταιρείες που ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις, ωστόσο, κατέγραψαν μια μέση απόδοση -0,24% ημερησίως, σε σύγκριση με τον ιστορικό μέσο όρο +0,7%, σύμφωνα με τη Wells Fargo.
Όσες «/έχασαν» τις εκτιμήσεις, κατέγραψαν ημερήσιες απώλειες 4,4% στη μετοχή τους, υπογραμμίζεται.
«Θα είναι η πιο σκληρή τριμηνιαία “τιμωρία” που έχουμε έχει δει από το πρώτο τρίμηνο του 2015», σχολιάζει η τράπεζα.
Την ίδια στιγμή, οι αναλυτές της Bank of America εξέτασαν την παράξενη αντίδραση συγκρίνοντας τις βραχυπρόθεσμες αποδόσεις με την απόδοση του S&P 500.
Με αυτή την οπτική, οι εταιρείες που δεν «έπιασαν« τις εκτιμήσεις έχουν… επιβραβευθεί, θυμίζοντας εποχές της «φούσκας» του 2000.
Αυτή ήταν η μόνη άλλη φορά που οι επενδυτές αντέδρασαν θετικά στις απώλειες και ήταν ενδεικτική μιας αγοράς που είχε ήδη τιμολογηθεί σε ένα σημαντικά υψηλό επίπεδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης