Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νορβηγία: Νέα, αυστηρότερα μέτρα κατά της πανδημίας, επέκταση της χρήσης μάσκας

Νορβηγία: Νέα, αυστηρότερα μέτρα κατά της πανδημίας, επέκταση της χρήσης μάσκας
Το σύνολο των κρουσμάτων στη Νορβηγία είναι σχεδόν 18.000 (17.909) και 279 οι θάνατοι από την αρχή της πανδημίας
Ο δήμος του 'Οσλο, το οποίο μαστίζεται από μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων του νέου κορωνοϊού, παρουσίασε σήμερα 26/10, νέα περιοριστικά μέτρα επεκτείνοντας κυρίως την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους κλειστούς δημόσιους χώρους όπου η κοινωνική αποστασιοποίηση δεν είναι δυνατή.
Οι αρχές της νορβηγικής πρωτεύουσας συνιστούν επίσης στους πολίτες να μην έχουν κοινωνικές επαφές με περισσότερα από δέκα άτομα την εβδομάδα -- εκτός του σπιτιού, των σχολείων και των παιδικών σταθμών -- και απαγορεύει τις δημόσιες συναθροίσεις άνω των 20 ατόμων σε κλειστό χώρο έναντι του σημερινού ορίου των 50 ατόμων.
Τα μπαρ, τα οποία ήδη έχουν κληθεί να σταματήσουν να σερβίρουν τα μεσάνυχτα, δεν θα μπορούν πλέον να δέχονται νέους πελάτες μετά τις 22.00 τοπική ώρα.
"Οι αριθμοί μάς λένε ότι η λοίμωξη επεκτείνεται σήμερα στο 'Οσλο παρότι η πρωτεύουσα έχει τα αυστηρότερα μέτρα στη Νορβηγία", δήλωσε ο δήμαρχος Raymond Johanssen κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.
"Αυτό με ανησυχεί", υπογράμμισε.

Απότομη αύξηση των κρουσμάτων στο Όσλο, εβδομαδιαία

Ενώ σχεδόν 300 νέα κρούσματα την εβδομάδα καταγράφονταν στην πόλη των 700.000 κατοίκων τον Σεπτέμβριο, ο αριθμός αυτός αυξήθηκε σε 425 την περασμένη εβδομάδα.
Μια αύξηση που οι αρχές αποδίδουν σε μεγάλο βαθμό στους εργάτες οι οποίοι καταφθάνουν από χώρες που έχουν πληγεί σκληρά από την επιδημία, όπως η Πολωνία.
Τα νέα μέτρα θα τεθούν σε ισχύ την Πέμπτη από τις 12.00 τοπική ώρα.
Η χρήση της μάσκας είναι ήδη υποχρεωτική στα μέσα μαζικής μεταφοράς της πόλης όταν η απόσταση του ενός μέτρου μεταξύ των επιβατών δεν μπορεί να τηρηθεί.
Η χρήση της θα γενικευτεί επίσης για κάθε μετακίνηση στο εσωτερικό των εστιατορίων.
Ο Johanssen επέμεινε επίσης στην ανάγκη του μέτρου της τηλεργασίας, όταν αυτή είναι εφικτή.
Παρότι η Νορβηγία παραμένει σχετικά μακριά από τα στοιχεία της πανδημίας που καταγράφονται σε ευρωπαϊκή κλίμακα, η κυβέρνηση αναμένεται επίσης να ανακοινώσει νέα περιοριστικά μέτρα αργότερα σήμερα.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC), η χώρα κατέγραψε 37,7 κρούσματα νέου κορωνοϊού ανά 100.000 κατοίκους τις τελευταίες δύο εβδομάδες, τον χαμηλότερο αριθμό στην Ευρώπη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

`
Κλείσιμο