Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Η καγκελάριος Merkel εξετάζει το ενδεχόμενο ενός... «ελαφρύ» lockdown

Γερμανία: Η καγκελάριος Merkel εξετάζει το ενδεχόμενο ενός... «ελαφρύ» lockdown
Τα μέτρα του νέου «light lockdown» θα αφορούν κυρίως το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων και την απαγόρευση των εκδηλώσεων
Η Γερμανίδα καγκελάριος Merkel εξετάζει την επιβολή ενός «light lockdown» για να αντιμετωπίσει την εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, μεταδίδει η γερμανική Bild.
Τα νέα μέτρα θα συζητηθούν την Τετάρτη 28/10/2020.
Σύμφωνα με τη Bild, η καγκελάριος θέλει να παραμείνουν ανοιχτά τα σχολεία και τα νηπιαγωγεία εκτός από τις περιοχές όπου τα κρούσματα είναι πολύ υψηλά.
Τα μέτρα του νέου «light lockdown» θα αφορούν κυρίως το κλείσιμο των μπαρ και των εστιατορίων και την απαγόρευση των εκδηλώσεων.
Τα καταστήματα λιανικής θα παραμείνουν ανοιχτά αλλά με περιορισμούς.

Merkel για κορωνοϊό: Έχουμε πάρα πολύ δύσκολους μήνες μπροστά μας

«Έχουμε μπροστά μας πάρα πολύ δύσκολους μήνες!», τόνισε για μία ακόμη φορά σε δραματικούς τόνους η Καγκελάριος Merkel, αναφερόμενη στην εξέλιξη του δεύτερου κύματος της πανδημίας του κορωνοϊού και στα μέτρα που εκτιμά ότι πρέπει να εφαρμοστούν.
«Πειθαρχία, πειθαρχία, πειθαρχία!», είπε χαρακτηριστικά και εισηγήθηκε να μην πραγματοποιηθούν μεγάλες διοργανώσεις τουλάχιστον μέχρι τον Φεβρουάριο 2020, ούτε καν σε εξωτερικό χώρο.
Σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel και της εφημερίδας BILD, η Καγκελάριος, κατά την διάρκεια τηλεδιάσκεψης με τους επικεφαλής των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος (CDU) στα κρατιδιακά κοινοβούλια, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ανήσυχη για την κατάσταση, όπως διαμορφώνεται στην Γερμανία και, ενόψει της νέας τηλεδιάσκεψης που θα έχει την ερχόμενη Παρασκευή 30/10 με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων, ομολόγησε ότι δεν έχει καθόλου καλό προαίσθημα.
«Δεν μπορούμε να συνεχίσουμε έτσι», φέρεται να δήλωσε, ενώ εκτίμησε ότι τα κρούσματα θα συνεχίσουν να αυξάνονται με γρήγορο ρυθμό.
Σύμφωνα με την BILD, η κυρία Merkelχαρακτήρισε τον κορωνοϊό «μάστιγα» και «συμφορά» την οποία δεν θα μπορούσε κανείς να φανταστεί.
Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, η Καγκελάριος εξέφρασε την απογοήτευσή της για το γεγονός ότι δεν εισακούσθηκαν οι εκκλήσεις της να μην πραγματοποιηθούν τουριστικά ταξίδια αυτή την περίοδο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης