Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γάλλοι Μουσουλμάνοι: Ο Macron δεν διώκει το Ισλάμ – Αντιπαραγωγικές οι εκστρατείες δυσφήμισης της χώρας

Γάλλοι Μουσουλμάνοι: Ο Macron δεν διώκει το Ισλάμ – Αντιπαραγωγικές οι εκστρατείες δυσφήμισης της  χώρας
Τι επισήμανε ο Mohammed Moussaoui πρόεδρος του Συμβουλίου Μουσουλμανικής Θρησκείας της Γαλλίας (CFCM).
Ο κατεξοχήν συνομιλητής της δημόσιας διοίκησης της Γαλλίας για το Ισλάμ Mohammed Moussaoui δήλωσε σήμερα ότι οι μουσουλμάνοι «δεν διώκονται» στη Γαλλία, την ώρα που οι διαδηλώσεις και οι φωνές για μποϊκοτάζ εντείνονται στη Μέση Ανατολή, μετά τις δηλώσεις του προέδρου Macron σχετικά με τα σκίτσα του Μωάμεθ.
«Η Γαλλία είναι μια μεγάλη χώρα, οι μουσουλμάνοι πολίτες δεν διώκονται, χτίζουν ελεύθερα τα τεμένη τους και ασκούν ελεύθερα τα θρησκευτικά καθήκοντά τους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Moussaoui, πρόεδρος του Συμβουλίου Μουσουλμανικής Θρησκείας της Γαλλίας (CFCM).
«Γνωρίζουμε ότι οι υποκινητές αυτών των εκστρατειών λένε ότι υπερασπίζονται το Ισλάμ και στους μουσουλμάνους της Γαλλίας απευθύνουμε έκκληση να επιδείξουν σοφία (…), όλες οι εκστρατείες δυσφήμησης της Γαλλίας είναι αντιπαραγωγικές και προκαλούν τον διχασμό", συμπλήρωσε ο Moussaoui, που ζήτησε από τους «πιστούς» να «προασπιστούν το συμφέρον της χώρας».
Αναφορικά με τα σκίτσα, ο πρόεδρος του CFCM εξήγησε ότι ο νόμος «δεν υποχρεώνει κανέναν να του αρέσουν, δίνει ακόμα και το δικαίωμα να τα απεχθάνεται».
Είπε επιπλέον, ότι στηρίζει τη θέση του προέδρου Macron ο οποίος, σύμφωνα με τον ίδιο «απευθύνει έκκληση να μην αποποιηθεί κανείς τα σκίτσα, όλα τα σκίτσα, υπό την πίεση των τρομοκρατών».

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης