Τελευταία Νέα
Άμυνα – Διπλωματία

Erdogan: Χάσιμο χρόνου οι συζητήσεις για ομοσπονδία στην Κύπρο - Σφετεριστές οι Έλληνες

tags :
Erdogan: Χάσιμο χρόνου οι συζητήσεις για ομοσπονδία στην Κύπρο - Σφετεριστές οι Έλληνες
Οι Έλληνες δεν θέλουν να μοιραστούν το κράτος που σφετερίστηκαν, είπε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan
Χάσιμο χρόνου θεωρεί ο πρόεδρος της Τουρκίας, Recep Tayyip Erdogan, τις συζητήσεις για ομοσπονδία στην Κύπρο, μετά τη συνάντηση που είχε με τον νέο επικεφαλής του ψευδοκράτους, Ersin Tatar.
Μάλιστα, στη συνέχεια, δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τους Ελληνοκύπριους σφετεριστές.

«Η τουρκική πλευρά τάσσεται υπέρ μιας δίκαιης, μόνιμης και βιώσιμης λύσης στην Κύπρο.
Πάντα έκανε βήματα με μια καλοπροαίρετη προσέγγιση σε αυτό το μονοπάτι, όμως μόνο οι προσπάθειες της τουρκικής πλευράς δεν αρκούν για λύση» ξεκίνησε την ομιλία του ο Erdogan, στρέφοντας τα βέλη του κατά της ελληνοκυπριακής πλευράς.
«Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι διαπραγματεύσεις, που συνεχίζονται για περισσότερα από 50 χρόνια, αποτυγχάνουν κάθε φορά είναι η ασυμβίβαστη νοοτροπία της ελληνικής πλευράς.
Οι Έλληνες δεν θέλουν να μοιραστούν το κράτος που σφετερίστηκαν με τον τουρκοκυπριακό λαό.
Η ελληνική πλευρά συνεχίζει να σφετερίζεται τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων, τους οποίους θέλουν να αντιμετωπίζουν ως μειονότητα υπό τη δική τους κυριαρχία.
Υπάρχουν ήδη δύο ξεχωριστοί λαοί και δύο ξεχωριστά κράτη στην Κύπρο.
Ως εκ τούτου, η έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό τη δημιουργία ομοσπονδίας θα ήταν χάσιμο χρόνου».
Στη συνέχεια, στο ίδιο προκλητικό μοτίβο, ο Erdogan δήλωσε πως είναι αποφασισμένος να προασπίσει τα συμφέροντα της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και να διατηρήσει τα συμφέροντα του τουρκοκυπριακού λαού, που είναι συνιδιοκτήτης της Κύπρου.
«Ο λόγος πίσω από την τρέχουσα κατάσταση στην Τουρκία είναι το ελληνοκυπριακό δίδυμο που δεν έχει ακούσει τις προειδοποιήσεις μας και αγνοεί τις εποικοδομητικές προτάσεις μας από το 2003.
Αυτό το παιχνίδι έχει πλέον τελειώσει» κατέληξε ο Erdogan.

Τι δήλωσε ο Tatar

Η Τουρκία είναι ο αδελφή χώρα, καθώς και η κύρια πατρίδα μας, είπε στις εναρκτήριες δηλώσεις του ο ηγέτης του ψευδοκράτους Ersin Tatar, προσθέτοντας:
«Η Τουρκία στις 15 Ιουλίου 1974 ορίστηκε εγγυήτρια χώρα για την Κύπρο.
Η ελληνική πλευρά εξακολουθεί να ονειρεύεται να επιστρέψει πριν από το 1974.
Οι προτάσεις του 5ου συνεδρίου που υπέβαλε η Τουρκία είναι μια τελευταία ευκαιρία για εμάς. Κατά την άποψή μας, η πρόταση της ΤΔΒΚ για τη σύγκληση διάσκεψης για τη συζήτηση των εξελίξεων στην Ανατολική Μεσόγειο είναι εξαιρετικά ρεαλιστική και εποικοδομητική» κατέληξε ο Tatar.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης