Τελευταία Νέα
Διεθνή

Seibert (Γερμανία): Απαράδεκτες οι δηλώσεις Erdogan κατά του προέδρου Macron

Seibert  (Γερμανία): Απαράδεκτες οι δηλώσεις Erdogan κατά του προέδρου Macron
O κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert τοποθετήθηκε και για την αστυνομική έρευνα σε τζαμί στο Βερολίνο - Δεν κάνουμε διακρίσεις 
«Απολύτως απαράδεκτες», ειδικά υπό το φως της δολοφονίας του Samuel Paty από φανατικό ισλαμιστή, χαρακτήρισε τις δηλώσεις του προέδρου της Τουρκίας Tayyip Erdogan εναντίον του προέδρου της Γαλλίας Emmanuel Macron ο Γερμανός κυβερνητικός εκπρόσωπος Steffen Seibert.
Ταυτόχρονα απέρριψε τις δηλώσεις του Erdogan σε βάρος της Γερμανίας, με αφορμή την αστυνομική έρευνα σε τζαμί στο Βερολίνο.
«Η γερμανική κυβέρνηση έλαβε γνώση δηλώσεων του Τούρκου προέδρου Erdogan για τον Γάλλο Πρόεδρο Emmanuel Macron.
Αυτές είναι δυσφημιστικές δηλώσεις, οι οποίες είναι απολύτως απαράδεκτες, πολύ περισσότερο στο πλαίσιο της αποτρόπαιας δολοφονικής πράξης ενός ισλαμιστή φανατικού εναντίον του Γάλλου δασκάλου Samuel Paty», δήλωσε ο κ. Ζάιμπερτ και απέρριψε και τις δηλώσεις του Erdogan, «ότι η αστυνομική έρευνα σε τζαμί στο Βερολίνο αποτελούσε μέτρο που στρεφόταν εναντίον του Ισλάμ».
Οι γερμανικές αστυνομικές αρχές «εργάζονται στη βάση του δικαίου των νόμων.
Όποιος στη Γερμανία βιώνει τη θρησκεία του ειρηνικά και στο πλαίσιο των νόμων, προστατεύεται από το Σύνταγμά μας.
Όταν λοιπόν υπονοείται ότι μια τέτοια ενέργεια έχει ως βάση τη διάκριση σε βάρος μιας θρησκευτικής κοινότητας, μιας ομάδας πιστών, αυτό είναι απολύτως λάθος», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Αλληλεγγύη και κοινές αξίες

Απαντώντας σε ερώτηση, εάν η καταδίκη των δηλώσεων του Τούρκου Προέδρου αποτελεί και δείγμα αλληλεγγύης προς το Παρίσι, ο κ. Ζάιμπερτ σημείωσε:
«Βεβαίως αποτελεί δείγμα αλληλεγγύης, όταν εγώ στο όνομα της κυβέρνησης και ο υπουργός Εξωτερικών λέμε κάτι για το θέμα και καθιστούμε σαφές ότι για μας δηλώσεις όπως αυτές εναντίον του Γάλλου προέδρου είναι απαράδεκτες.
Θεωρήστε το ως δείγμα αλληλεγγύης και κοινών αξιών».
Κληθείς να απαντήσει και σε ερώτημα σχετικά με το εάν οι Γερμανοί αστυνομικοί φορούσαν κατά την έρευνά τους στο τέμενος παπούτσια και ενόχλησαν τους πιστούς που προσεύχονταν, ο Steffen Seibert διευκρίνισε ότι δεν μπορεί να σχολιάσει τη συγκεκριμένη επιχείρηση, αλλά επισήμανε ότι γενικά «η αστυνομία μας ενεργεί στη βάση του δικαίου των νόμων και πολύ περισσότερο στη βάση της θρησκευτικής ελευθερίας που είναι εγγυημένη από το Σύνταγμα.
Αυτή η ελευθερία ισχύει για τα μέλη όλων των θρησκειών. Υπό αυτή την έννοια αποκρούουμε την κατηγορία ότι γίνεται διάκριση σε βάρος του Ισλάμ».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης