Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τσεχία: Καταστροφικό το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, χρειαζόμαστε ένα θαύμα λέει ο πρωθυπουργός

Τσεχία: Καταστροφικό το δεύτερο κύμα κορωνοϊού, χρειαζόμαστε ένα θαύμα λέει ο πρωθυπουργός
Δραματική αύξηση των κρουσμάτων στην Τσεχία - Ένα θαύμα αναμένει η χώρα σύμφωνα με τον πρωθυπουργό 
Αντιμέτωπη με ένα «καταστροφικό» κύμα κρουσμάτων κορωνοϊού είναι η Τσεχία και χρειάζεται ένα «θαύμα» για να αποφευχθούν νέοι περιορισμοί, δήλωσε ο πρωθυπουργός χθες το βράδυ, με το ποσοστό μόλυνσης να είναι τώρα το υψηλότερο από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη χώρα στον κόσμο.
Τα τρέχοντα μέτρα lockdown «δεν λειτουργούν ακόμη» αφότου οι θάνατοι από κορωνοϊό της χώρας διπλασιάστηκαν εντός δύο εβδομάδων.

Δραματική αύξηση των νεκρών από κορωνοϊό

Όπως πολλές χώρες που κατάφεραν να βγουν αλώβητες από το πρώτο κύμα, η Τσεχία βλέπει τώρα ρεκόρ στον αριθμό θανάτων, με τους μέσους ημερήσιους θανάτους να αυξάνονται από 14 στις αρχές Οκτωβρίου σε 111 σήμερα (26/10_ – μετά το τοπ που κατέγραψε την περασμένη άνοιξη με μόλις 10 νεκρούς.
Ο μικρός αριθμός των θανάτων την άνοιξη σήμαινε ότι πολλοί ηλικιωμένοι και ευάλωτοι άνθρωποι στην Τσεχία δεν είχαν ακόμη εκτεθεί στον κορωνοϊό όταν χτύπησε το δεύτερο κύμα.
Η αύξηση των θανάτων θα μπορούσε επίσης να συνδεθεί με την αυξανόμενη μέση ηλικία των ασθενών- με πάνω από 50 ετών να αντιπροσωπεύει το 35% των νέων κρουσμάτων σε σύγκριση με το 22% στις αρχές Αυγούστου 2020.

Νέα αυστηρά μέτρα στην Τσεχία μετά την δραματική αύξηση των κρουσμάτων

Το Σάββατο 24/10 καταγράφηκε ένα νέο ρεκόρ θανάτων (126) μαζί με 15.258 νέα κρούσματα και το τρέχον ποσοστό μόλυνσης είναι το υψηλότερο στον πλανήτη πλην της μικροσκοπικής Ανδόρας.
Σύμφωνα με τα ισχύοντα μέτρα της τσεχικής κυβέρνησης, τα καταστήματα και τα εστιατόρια είναι κλειστά, ενώ τα σχολεία έχουν επιστρέψει στην εξ αποστάσεων εκπαίδευση.
Οι φοιτητές έχουν επιστρέψει στα σπίτια τους εκτός από εκείνους που σπουδάζουν ιατρική ή άλλους κλάδους που σχετίζονται με την υγειονομική περίθαλψη.

wwww.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης