Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

JP Morgan, Goldman Sachs, Bank of America και Morgan Stanley βλέπουν πτώση στη Wall

JP Morgan, Goldman Sachs, Bank of America και Morgan Stanley βλέπουν πτώση στη Wall
Βραχυπρόθεσμα, JP Morgan, Goldman Sachs, Bank of America και Morgan Stanley βλέπουν πτώση στην Wall Street
Βραχυπρόθεσμα, J P Morgan, Goldman Sachs, Bank of America και Morgan Stanley βλέπουν πτώση στην Wall Street με βάση νέες εκθέσεις που έχουν δημοσιοποιήσει.

JP Morgan: Η αύξηση των φόρων από τον Biden έχει σημασία

Γιατί έχει σημασία η αύξηση των φόρων από τον Biden ο οποίος είναι πιθανότερο να εκλεγεί στις ΗΠΑ στις εκλογές στις 3 Νοεμβρίου 2020;
Τα νοικοκυριά των ΗΠΑ διαθέτουν 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε μη πραγματοποιηθέντα κέρδη κεφαλαίου
Η JPMorgan, εξηγεί πώς η προτεινόμενη αύξηση του φόρου κεφαλαιουχικών κερδών και των μερισμάτων από τον Biden από 23,8% σε 43,4% - σύμφωνα με ένα σενάριο Blue Sweep - θα αύξανε τον κίνδυνο ενεργητικού καθώς οι επενδυτές θα σπεύσουν να πουλήσουν για να πληρώσουν τους φόρους, κάποια στιγμή το 2022 όταν ο νέος φορολογικός νόμος πιθανότατα να τεθεί σε ισχύ.
Σε κάθε περίπτωση, η εκτίμηση της JPMorgan ήταν ότι ενώ θα υπήρχαν κάποιες αναγκαστικές πωλήσεις πριν από την έναρξη της φορολογίας, καθώς "είναι πιθανό να δούμε κάποια πτωτική πίεση στις αγορές μετοχών το 4ο τρίμηνο του 2021, δηλαδή, σε ένα χρόνο από σήμερα μακροπρόθεσμα ωστόσο οι μετοχές θα συνεχίσουν ανοδικά.
Ορισμένες μετοχές, μερικές φορές βελτιώνονται, ανάλογα με συγκεκριμένους, συχνά απρόβλεπτους παράγοντες - γεγονός που υπογραμμίζει τη σημασία της διαφοροποίησης.
Κατά την J P Morgan συμβουλεύουμε τους πελάτες να παραμείνουν επενδυμένοι, ανεξάρτητα από συγκεκριμένα γεγονότα - συμπεριλαμβανομένων των εκλογικών αποτελεσμάτων.

Goldman Sachs: Βραχυπρόθεσμα προβληματισμός

Οι πελάτες της Goldman ανησυχούν ιδιαίτερα για τις επιπτώσεις που θα σήμαινε η αύξηση των φόρων του Biden στην αγορά:
Μεταξύ των φορολογικών προτάσεων, ο συγχρονισμός μιας πιθανής αύξησης του φορολογικού συντελεστή υπεραξίας κεφαλαίου αποτέλεσε βασικό ζήτημα πολλών επενδυτών.
Τα μακροπρόθεσμα κέρδη κεφαλαίου και τα μερίσματα που πληρούν τα κριτήρια φορολογούνται επί του παρόντος με μέγιστο συντελεστή 20%, μαζί με ξεχωριστό φόρο 3,8% επί των εσόδων από επενδύσεις.
Ο Biden πρότεινε τη φορολόγηση αυτών ως κανονικού εισοδήματος για πολίτες με ετήσιο εισόδημα άνω του 1 εκατομμυρίου δολαρίων.
Αυτό θα διπλασίαζε περίπου το φορολογικό συντελεστή επί των κερδών κεφαλαίου και των εσόδων από μερίσματα από 23,8% σε 43,4%.
Σύμφωνα με την Goldman, ενώ «ο προτεινόμενος σχεδόν διπλασιασμός του φορολογικού συντελεστή επί των κερδών κεφαλαίου και των εσόδων από μερίσματα από 24% σε 43% σε περίπτωση νίκης των δημοκρατικών παντού, αντιπροσωπεύει έναν βραχυπρόθεσμο αρνητικό κίνδυνο» και παραδέχεται ότι «η ιστορία δείχνει ότι οι τιμές των μετοχών πέφτουν» όλα αυτά θα έχουν βραχυχρόνια επίδραση.  
Οποιαδήποτε πιθανή πώληση μετοχών θα είναι βραχύβια και θα αντιστραφεί στα επόμενα τρίμηνα.
Οι πιο άμεσες συνέπειες από την νίκη των δημοκρατικών για τα κέρδη S&P 500 είναι η φορολογική μεταρρύθμιση των εταιρειών και οι φορολογικές δαπάνες.
Η σχετική απόδοση των μετοχών φαίνεται να τιμολογεί την πιθανότητα φορολογικής μεταρρύθμισης των εταιρειών κοντά στην πιθανότητα 61%
Η Goldman εκτιμά ότι τα πλουσιότερα νοικοκυριά κατέχουν τώρα περίπου 1 τρισεκατομμύριο δολάρια σε μη πραγματοποιηθέντα κέρδη κεφαλαίου.
Αυτό ισοδυναμεί με το 3% του συνολικού ανώτατου ορίου αγοράς μετοχών στις ΗΠΑ και περίπου το 30% του μέσου όρου μηνιαίου όγκου συναλλαγών του S&P 500.
Λαμβάνοντας υπόψη τη συνεχιζόμενη χρόνια έλλειψη ρευστότητας της αγοράς, υπάρχει ένας μεγάλος κίνδυνος να υπάρξει βίαιη διόρθωση στα τέλη του 2021.
Πάντως η Goldman εκτιμάει ότι οι επενδυτές το 2021 θα αυξήσουν την συμμετοχή τους στην Wall Street
Επειδή η Goldman διπλασιάζει τις «προβλέψεις για την αύξηση του ΑΕΠ και των κερδών ανά μετοχή» που αντικατοπτρίζουν την άποψη ότι το εμβόλιο COVID-19 θα εγκριθεί το 2020 και θα διανεμηθεί ευρέως στα μέσα του 2021.Bank of America: Bullish Elevation

Στην πραγματικότητα, σύμφωνα με την Bank of America, το μόνο σενάριο χειρότερο από μια προεδρία Trump και ένα Δημοκρατικό Κογκρέσο (να οδηγήσει σε Στασιμότητα), είναι μια προεδρία Biden  και μια Γερουσία που θα οδηγούσε στον Αποπληθωρισμό.
Με βάση ένα σενάριο
Πρόεδρος Biden + Ρεπουμπλικανική Γερουσία = Πωλήσεις
Εάν οι Ρεπουμπλικάνοι διατηρήσουν τη Γερουσία , είναι πολύ πιθανό να μπλοκάρουν σχέδια του Δημοκρατικού Προέδρου, τον οποίο η BofA λέει ότι θα είναι bearish για την οικονομική ανάπτυξη, τα εταιρικά κέρδη και τις χρηματοπιστωτικές αγορές
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/deflation%20outcome.jpg?itok=9Yu_X6LZ
H Morgan Stanley βλέπει πτώση στον δείκτη S&P 500

Σχεδόν μια εβδομάδα απομένει έως τις εκλογές των ΗΠΑ, το αποτέλεσμα παραμένει αβέβαιο, ενώ είναι ασαφής και ο νέος γύρος δημοσιονομικών κινήτρων αναφέρει η Morgan Stanley.
Αυτή η πολιτική αβεβαιότητα μαζί με την άφιξη του δεύτερου κύματος του COVID-19 ώθησε τη μεταβλητότητα των μετοχών υψηλότερα και το S&P 500 δεν κατάφερε να αναρριχθε3ί υψηλότερα .
Από τεχνική άποψη, μια βασική περιοχή αντίστασης για το S&P 500 από τις αρχές Σεπτεμβρίου βρίσκεται στις 3550 μονάδες.
Πριν από δύο εβδομάδες, ο δείκτης απέτυχε να διασπάσει αυτό το επίπεδο για δεύτερη φορά.
Αυτή η τεχνική αποτυχία δεν είναι το τέλος της αγοράς ταύρων, αλλά υποδηλώνει ότι αυτό το επίπεδο αντίστασης είναι θα είναι δύσκολο να ξεπεραστεί βραχυπρόθεσμα.
Επίσης δεν ενθουσιάζει ο κινητός μέσος όρος των 200 ημερών, ο οποίος κυμαίνεται γύρω στο 3125 μονάδες.
Από τεχνική άποψη, ο δείκτης S&P 500 κινείται μεταξύ 3100 και 3550 μονάδων.
Με όρους αποτίμησης, ο S&P 500 διαπραγματεύεται με ασφάλιστρο κινδύνου ιδίων κεφαλαίων 380 μονάδες βάσης.
Αυτή είναι δίκαιη αλλά προεξοφλημένη αποτίμηση με βάση την τρέχουσα πραγματική μεταβλητότητα των μετοχών.
Ωστόσο, με τόση αβεβαιότητα γύρω από το αποτέλεσμα των εκλογών των ΗΠΑ, το δεύτερο κύμα της COVID-19 και την ανοδική πίεση στα μακροπρόθεσμα επιτόκια και την αστάθεια, το ασφάλιστρο κινδύνου μετοχών θα πρέπει να είναι περίπου 10% υψηλότερο.
Ο δείκτης S&P δεν θα διαφοροποιηθεί αισθητά στο εγγύς μέλλον, με τις πιθανότητες πτώσης να είναι περισσότερες από τις πιθανότητες ανόδου.
H Morgan Stanley συνιστά να επωφεληθούν οι επενδυτές από οποιαδήποτε βραχυπρόθεσμη διόρθωση.
Εν ολίγοις, η αγορά ταύρων είναι άθικτη αλλά τα ανοδικά περιθώρια αρχίζουν να μειώνονται.
https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/LT%20resistance_0.jpg?itok=Nd7by7YY

https://www.zerohedge.com/s3/files/inline-images/second%20wave.jpg?itok=-hggUHnK

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης