Τελευταία Νέα
Διεθνή

Brexit: Στην Βρετανία ο διαπραγματευτής Barnier για την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ

Brexit: Στην Βρετανία ο διαπραγματευτής Barnier για την εμπορική συμφωνία με την ΕΕ
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο του 2020, με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να καταλήξουν σε μία συμφωνία που αφορά σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια 
Ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ε.Ε. Barnier αναμένεται να μεταβεί σήμερα 26/10/2020 στο Λονδίνο για συνομιλίες με τη Βρετανία με στόχο την επίτευξη της πολυπόθητης συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών, η οποία θα καθορίσει την πρόσβαση της Βρετανίας στην εσωτερική αγορά της Ευρωπαϊκής Ένωσης, σύμφωνα με το Reuters.
Το Ηνωμένο Βασίλειο αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση τον Ιανουάριο του 2020, με τις δύο πλευρές να προσπαθούν να καταλήξουν σε μία συμφωνία που αφορά σχεδόν ένα τρισεκατομμύριο δολάρια σε ετήσιο εμπόριο πριν από τη λήξη της μεταβατικής περιόδου στις 31 Δεκεμβρίου 2020.
Μετά από ένα σύντομο κενό στις διαπραγματεύσεις όταν το Λονδίνο αποχώρησε από το τραπέζι των συνομιλιών, οι δύο πλευρές έχουν καθημερινές επαφές προκειμένου να βρεθεί ένα κοινό έδαφος.
Διακυβεύεται η ομαλή ροή του διασυνοριακού εμπορίου, καθώς η ζημία μιας χαοτικής εξόδου στην ασφάλεια ανταλλαγής πληροφοριών, συνεργασίας έρευνας και ανάπτυξης θα ήταν τεράστια.
Ο Barnier και η ομάδα του στην ΕΕ θα βρίσκονται στο Λονδίνο μέχρι την Τετάρτη 28/10/2020.
Μετά, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν το Σαββατοκύριακο 31/10-1/11/2020 στις Βρυξέλλες, όπως δήλωσε εκπρόσωπος της ΕΕ.
Οι διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης δεν αναμένεται να ενημερώσουν για την πρόοδο στην τελευταία ομάδα συνομιλιών παρά αργότερα μέσα στην εβδομάδα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης