Τελευταία Νέα
Διεθνή

O Erdogan ζητά μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων... και οι Τούρκοι χλευάζουν τις Hermes της Emine

tags :
O Erdogan ζητά μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων... και οι Τούρκοι χλευάζουν τις Hermes της Emine
Η σύζυγος του Erdogan, Emine, φέρεται να "αγαπά" τις γαλλικές τσάντες Hermes
Σε μποϊκοτάζ γαλλικών προϊόντων καλεί ο T. Erdogan τους Τούρκους, προκαλώντας μάλιστα τη χλεύη πολλών Τούρκων πολιτών για τις... τσάντες της συζύγου του, Emine.
Όπως ήταν φυσικό οι δηλώσεις του Erdogan προκάλεσαν αντιδράσεις, καθώς η Emine φέρεται να "αγαπά" τις γαλλικές τσάντες Hermes.
Image
Πάντως, όπως ανέφερε ο Erdogan, οι μουσουλμάνοι πρέπει να χρησιμοποιούν (αγοράζουν / εισάγουν) τουρκικά προϊόντα αντί των γαλλικών, καθώς τα τουρκικά προϊόντα είναι πολύ καλύτερα σε ποιότητα από τα γαλλικά .. και επίσης η Τουρκία και ο Erdogan είναι η μεγαλύτερη φωνή των καταπιεσμένων ανθρώπων και του Ισλάμ...
Επιθέσεις εναντίον μουσουλμάνων στην Ευρώπη «γίνονται με την υποκίνηση του ηγέτη της Γαλλίας που έχει ανάγκη ψυχικού ελέγχου», δήλωσε ο Erdogan από την Άγκυρα, καθώς ζήτησε από το έθνος των 83 εκατομμυρίων ανθρώπων να σταματήσουν να αγοράζουν προϊόντα που κατασκευάζονται από γαλλικές εταιρείες.
Ο διευθυντής επικοινωνιών του Τούρκου ηγέτη διεύρυνε την επίθεση της κυβέρνησης, λέγοντας ότι οι Μουσουλμάνοι δεν αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στην Ευρώπη λόγω του εκτεταμένου μίσους προς τους κατόχους της πίστης τους.
Η ένταση μεταξύ της Τουρκίας και της ΕΕ έχει κλιμακωθεί για ορισμένα ζητήματα από τον εμφύλιο πόλεμο της Λιβύης έως την εξερεύνηση ενέργειας της Τουρκίας στην ανατολική Μεσόγειο, με τον Macron της Γαλλίας να επικρίνει τον Erdogan για τον ισχυρισμό του για περιφερειακή εξουσία.
Ο Macron περιέγραψε επίσης το Ισλάμ ως θρησκεία «σε κρίση» παγκοσμίως και είπε ότι η κυβέρνηση θα παρουσιάσει νομοσχέδιο τον Δεκέμβριο για την ενίσχυση ενός νόμου του 1905 που διαχωρίζει επίσημα την εκκλησία και το κράτος στη Γαλλία.
Ανακοίνωσε αυστηρότερη εποπτεία για τη σχολική εκπαίδευση και καλύτερο έλεγχο της χρηματοδότησης τζαμιών από το εξωτερικό.
Ωστόσο, η συζήτηση σχετικά με τον ρόλο του Ισλάμ στη Γαλλία πυροδότησε μια νέα ένταση μετά τον αποκεφαλισμό του δασκάλου Samuel Paty.
Η Τουρκία έχει γίνει μια από τις χώρες που αντέδρασε έντονα στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου.
«Ο πρόεδρος της Γαλλίας έχει χάσει τον δρόμο του.
Σκέφτεται τον Erdogan όλη την ημέρα.
Κοιτάξτε τον εαυτό σας πρώτα και πού πηγαίνετε», είπε ο Erdogan την Κυριακή.
Ο πρόεδρος είπε το Σάββατο ότι ο Macron χρειάζεται «ψυχική θεραπεία» λόγω της εχθρότητάς του προς το Ισλάμ.
«Ποιο είναι το πρόβλημα του Macron με το Ισλάμ και τους Μουσουλμάνους;
Χρειάζεται θεραπεία ψυχικής υγείας», δήλωσε ο Erdogan στο συνέδριο του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AK Party).
Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επέκρινε επίσης την Κυριακή τη Γαλλία για την κλιμάκωση των εντάσεων και τη διατήρηση της μονόπλευρης και εγωκεντρικής προσέγγισής της.
Εν τω μεταξύ, πραγματοποιήθηκε διαδήλωση στην Κωνσταντινούπολη την Κυριακή, όπου οι άνθρωποι φώναζαν συνθήματα κατά του Macron.
Οι προσκλήσεις για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων κέρδισαν επίσης δυναμική στις μουσουλμανικές χώρες ως απάντηση στην υποστήριξη του Macron για τις αμφιλεγόμενες καρικατούρες, που αρχικά εμφανίστηκαν στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης