Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σφοδρή επίθεση από το Γερμανικό ΥΠΕΞ για τα σχόλια Erdogan (Τουρκία) κατά Macron (Γαλλία)

Σφοδρή επίθεση από το Γερμανικό ΥΠΕΞ για τα σχόλια Erdogan (Τουρκία) κατά Macron (Γαλλία)
O Τούρκος πρόεδρος είχε στραφεί κατά του Γάλλου ομολόγου του, Emmanuel Macron σχολιάζοντας ότι χρειάζεται «ψυχιατρικό έλεγχο» εξαιτίας της στάσης του απέναντι στο Ισλάμ
Πυρά και από τον υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Heiko Maas δέχτηκε ο Τούρκος πρόεδρος για τις δηλώσεις του κατά του Γάλλου ομολόγου του περί «ψυχιατρικού ελέγχου» λόγω της στάσης του απέναντι στο Ισλάμ, την Δευτέρα 26/10/2020.
Ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών καταδίκασε απερίφραστα τα νέα σχόλια του Τούρκου προέδρου κατά του Macron χαρακτηρίζοντάς τα ως «νέο χαμηλό».
Το περασμένο Σάββατο 24/10, ο Τούρκος πρόεδρος είχε στραφεί κατά του Γάλλου ομολόγου του, Emmanuel Macron σχολιάζοντας ότι χρειάζεται «ψυχιατρικό έλεγχο» εξαιτίας της στάσης του απέναντι στο Ισλάμ.
Σύμφωνα με το Anadolu, μιλώντας σε συνέδριο του κυβερνώντος κόμματος, ο Tayyip Erdogan ανέφερε χαρακτηριστικά:
«Τι να πει κανείς για έναν ηγέτη χώρας που συμπεριφέρεται με αυτόν τον τρόπο σε εκατομμύρια πολιτών του που ανήκουν σε διαφορετικό θρήσκευμα. Πρώτα από όλα ότι χρειάζεται να ελεγχθεί η νοητική του κατάσταση».
Μετά τα σχόλια του Erdogan, το Παρίσι ανακάλεσε τον πρέσβη του στην Τουρκία.
Σημειώνεται ότι ο Γάλλος Πρόεδρος είχε ανακοινώσει ότι θα εντατικοποιηθούν οι ενέργειες κατά του ριζοσπαστικού ισλάμ, μετά τον αποκεφαλισμό του καθηγητή στο Παρίσι.

Σύσσωμη η ΕΕ καταδικάζει τον Τουρκο πρόεδρο

Ο Tayyip Erdogan για τις δηλώσεις του αυτές δέχτηκε επικρίσεις από σχεδόν όλες τις πλευρές.
Η κόντρα που είχε ο Τούρκος Πρόεδρος με τον Πρόεδρο της Γαλλίας, Emmanuel Macron, ανάγκασαν και τον Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Michel να ασκήσει κριτική με τη σειρά του, ύστερα από αυτή του ύπατου εκπροσώπου Εξωτερικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης, Borrell.

Η απάντηση Macron

Σειρά από tweets ανήρτησε ο πρόεδρος της Γαλλίας Macron, στον απόηχο των λεκτικών επιθέσεων εναντίον του από τον Τούρκο πρόεδρο Erdogan και των καλεσμάτων για μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων στον αραβικό κόσμο.
Στις αναρτήσεις του ο Macron υπογραμμίζει ότι απορρίπτει τη «ρητορική του μίσους», την τυραννία και τον φανατισμό και ότι ενστερνίζεται αξίες όπως η ελευθερία, η ισότητα και η αλληλεγγύη.
«Την ελευθερία, την αγαπάμε με πάθος, την ισότητα, την εγγυόμαστε, την αδελφοσύνη, τη ζούμε έντονα.
Τίποτα δεν θα μας κάνει να υποχωρήσουμε, ποτέ.
Η ιστορία μας είναι εκείνη της μάχης εναντίον των τυραννιών και των φανατισμών.
Θα συνεχίσουμε... Σεβόμαστε όλες τις διαφορές υπό το πνεύμα της ειρήνης.
Δεν θα αποδεχθούμε ποτέ τον λόγο του μίσους και θα υπερασπιστούμε τον λογικό διάλογο...
Θα τασσόμαστε πάνω στο πλευρό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας και των οικουμενικών αξιών», ανήρτησε ο Γάλλος πρόεδρος, που έστειλε τα μηνύματα τόσο τη γαλλική, όσο και σε αγγλική και αραβική γλώσσα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης