Τελευταία Νέα
Διεθνή

Πτώση στις ευρωαγορές, σαρώνει την Ευρώπη ο κορωνοϊός - Ο DAX στο -2,9%, «βουτιά» -20% στην SAP - Τα futures της Wall -1%

Πτώση στις ευρωαγορές, σαρώνει την Ευρώπη ο κορωνοϊός - Ο DAX στο -2,9%, «βουτιά» -20% στην SAP - Τα futures της Wall -1%
Το outlook της ανάκαμψης επιδεινώνεται, καθώς οι μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες επαναφέρουν σταδιακά το lockdown
(upd) Τριγμούς προκαλεί στα κυριότερα χρηματιστήρια της Ευρώπης η επαναφορά των περιοριστικών μέτρων λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων του κορωνοϊού.
Το outlook της ανάκαμψης επιδεινώνεται, καθώς οι μεγάλες ευρωπαϊκές οικονομίες επαναφέρουν σταδιακά το lockdown, με δραματικές επιπτώσεις την επιχειρηματική δραστηριότητα.
Στη Φρανκφούρτη ο δείκτης DAX καταγράφει πτώση 2,9% στις 12.274 μονάδες, τη μεγαλύτερη μεταξύ των βασικών ευρωπαϊκών δεικτών, μετά την πτωτική αναθεώρηση του outlook για την κερδοφορία του 2020 από την SAP, με τη μετοχή του γερμανικού κολοσσού software να καταγράφει «βουτιά» 20%.
Στο Λονδίνο ο FTSE 100 σημειώνει απώλειες 0,3% στις 5.842 μονάδες.
Στις 4.868 μονάδες διαπραγματεύεται ο CAC 40 στο Παρίσι με πτώση 0,3%.
Στο Μιλάνο ο FTSE MIB υποχωρεί 0,6% στις 19.157 μονάδες.
Ο IBEX 35 στη Μαδρίτη διαπραγματεύονται στο -0,05% και τις 6.890 μονάδες.
Τα futures των δεικτών της Wall Street καταγράφουν πτώση 0,9%.
Ο δείκτης VIX - γνωστός και ως δείκτης φόβου - ενισχύεται στις 29,8 μονάδες.
Image
SAP: «Βουτιά» 20% στη μετοχή του γερμανικού κολοσσού - Εξανεμίστηκαν 25 δισ. ευρώ κεφαλαιοποίησης

«Μαύρη Δευτέρα» η σημερινή για τη SAP, τον γερμανικό κολοσσό software, με τη μετοχή να καταγράφει «βουτιά» 20% μετά τα απογοητευτικά αποτελέσματα γ΄τρίμηνου 2020.
Η γερμανική εταιρεία, η οποία υποβάθμισε τις προβλέψεις για τα έσοδα του 2020, είδε τη χρηματιστηριακή της αξία να κατρακυλά από τα 125 δισ. ευρώ στα 100 δισ. στη χειρότερη ημέρα ιαπραγμάτευσης των τελευταίων 12 ετών.
Στον απόηχο της ανακοίνωσης των αποτελέσμάτων, η JP Morgan υποβάθμισε τη σύσταση για τη μετοχή της SAP σε neutral από overweight και μείωσε την τιμή στόχο στα 120 ευρώ από τα 160.
H SAP ανακοίνωσε ότι το lockdown θα επηρεάσει τη ζήτηση και το 2021, εγκατέλειψε τους μεσοπρόθεσμους στόχους για την κερδοφορία και προειδοποίησε ότι η ανάκαμψη θα καθυστερήσει.
«Ως Διευθύνων Σύμβουλος της SAP, πρέπει να επικεντρωθώ στη μακροπρόθεσμη δημιουργία αξίας αυτής της εταιρείας», δήλωσε ο Διευθύνων Σύμβουλος της SAP Christian Klein στο «Squawk Box Europe» του CNBC.
H SAP εκτιμά ότι τα έσοδα του 2020 θα ανέλθουν στο εύρος των  27,2 - 27,8 δισ. ευρώ, έναντι 27,8 - 28,5 δισ. ευρώ που ήταν η προηγούμενη πρόβλεψη.
Οι πωλήσεις του γ΄τριμήνου 2020 υποχώρησαν 4% στα 6,5 δισ. ευρώ.
Ο γερμανικός κολοσσός θα εστιάσει στο cloud computing.
Τα έσοδα από το cloud αναμένεται να τριπλαστιαστούν στα 22 δισ. ευρώ έως το 2025.
Τα προσαρμοσμένα λειτουργικά κέρδη για το 2020 αναμένεται μεταξύ 8,1 και 8,5 δισ. ευρώ.
Image
Γερμανία: Στις 92,7 μονάδες ο Ifo επιχειρηματικού κλίματος τον Οκτώβριο - Πτώση για πρώτη φορά σε 6 μήνες  

Πτώση για πρώτη φορά εδώ και έξι μήνες σημείωσε ο δείκτης επιχειρηματικού κλίματος Ifo στη Γερμανία τον Οκτώβριο, εν μέσω της ανησυχίας για την έξαρση των κρουσμάτων του κορωνοϊού και την επαναφορά των περιοριστικών μέτρων.
Ο δείκτης Ifo υποχώρησε στις 92,7 μονάδες, από τις 93,2 μονάδες του Σεπτεμβρίου (αναθεωρημένα στοιχεία).
Αναλυτές σε δημοσκόπηση του Reuters ανέμεναν πτώση στις 93 μονάδες.
«Οι γερμανικές επιχειρήσεις παραμένουν επιφυλακτικές με φόντο τις εξελίξεις τους επόμενους μήνες», σχολιάζει ο πρόεδρος του Ifo Clemens Fuest.
Η γερμανική οικονομία συρρικνώθηκε με ρυθμό 9,7% στο β΄τρίμηνο του 2020, λόγω της κατάρρευσης της ζήτησης εν μέσω lockdown.

Πτώση στο πετρέλαιο, ανησυχία για τη ζήτηση - Το αργό -2,6% στα 38,8 δολ. - Το brent -2,4% στα 41,08 δολ.

Απώλειες άνω του 2% καταγράφουν οι τιμές του πετρελαίου, καθώς η έξαρση της πανδημίας του κορωνοϊού, ενισχύει την ανησυχία για τη ζήτηση.
Παράλληλα, η προοπτική αυξημένης προσφοράς αποτελεί πλήγμα για το κλίμα στην αγορά πετρελαίου.
Το αμερικανικό αργό υποχωρεί 2,6% στα 38,8 δολ. το βαρέλι, ενώ το πετρέλαιο τύπου brent σημειώνει απώλειες 2,4% στα 41,08 δολ. το βαρελι.
Tην προηγούμενη εβδομάδα η πτώση για το αργό ανήλθε στο -2,5% και για το brent στο -2,5%.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες κατέγραψαν τον υψηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων κορωνοϊού  ενώ στη Γαλλία τα νέα κρούσματα ξεπέρασαν τις 50 χιλ.
Η επέλαση του δεύτερου κύματος του κορωνοϊού προκαλεί ανησυχίες για τη ζήτηση, καθώς οι μεγάλες οικονομίες επαναφέρουν σταδιακά το lockdown.
Στο μέτωπο της προσφοράς, η National Oil Corp της Λιβύης ανακοίνωσε ότι παραγωγή θα έφτανε το 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα σε τέσσερις εβδομάδες, αύξηση μεγαλύτερη από ό, τι είχαν προβλέψει πολλοί αναλυτές, όπως μεταδίδει το Reuters.,
«Τα νέα βαρέλια πετρελαίου της Λιβύης έρχονται σε μια στιγμή που η αγορά αργού πετρελαίου είναι απογοητευμένη από τον OPEC+, σχολιάζει  ο Avtar Sandu, ανώτερος διευθυντής εμπορευμάτων στο Phillip Futures στη Σιγκαπούρη.

Υπό πίεση οι αγορές της Ασίας

Υπό πίεση διαπραγματεύονται οι δείκτες στις αγορές της Ασίας, με την αβεβαιότητα λόγω της έξαρσης του κορωνοϊού σε ΗΠΑ και Ευρώπη, αλλά και εν όψει των αμερικανικών εκλογών της 3ης Νοεμβρίου.
Την ίδια ώρα, στην τελική ευθεία βρίσκονται
Ο δείκτης Nikkei 225 έκλεισε με πτώση 0,09% στις 23.494 μονάδες.
Ο ευρύτερος δείκτης Topix, ενδεικτικός της γενικής τάσης, έκλεισε με πτώση 0,39% στις 1.618 μονάδες.
Ο Asia Dow υποχωρούσε 0,14% στις 3.368 μονάδες.
Στην Κίνα ο Shanghai Composite υποχωρούσε 0,82% στις 3.251 μονάδες.
Ο Sensex υποχωρούσε 1,16% στις 40.214 μονάδες.
Όσον αφορά τις διαπραγματεύσεις για το νέο πακέτο στήριξης της αμερικανικής οικονομίας, η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Nancy Pelosi, δήλωσε ότι δεν εγκαταλείπει τις προσπάθειες και αναμένει απαντήσεις από τον Λευκό Οίκο σε μία σειρά κρίσιμων ζητημάτων.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης