Τελευταία Νέα
Διεθνή

Νέα πρόκληση Erdogan κατά Macron: Έχει χάσει το δρόμο του και ασχολείται όλη μέρα με μένα

Νέα πρόκληση Erdogan κατά Macron: Έχει χάσει το δρόμο του και ασχολείται όλη μέρα με μένα
«οίτα πρώτα τον εαυτό σου και που πηγαίνεις» συμπλήρωσε σε ομιλία του στην ανατολική επαρχία της Μαλάτια
Νέο «λάδι στη φωτιά» ρίχνει ο Τούρκος πρόεδρος Erdogan με νέες δηλώσεις του κατά του Γάλλου προέδρου Macron.
Σε σημερινές (25/10) του δηλώσεις και παρά τη θύελλα αντιδράσεων που έχει ήδη προκληθεί σε διπλωματικό επίπεδο, υποστήριξε πως ο Macron «έχασε το δρόμο του» σε ότι αφορά τη στάση του απέναντι στους  Μουσουλμάνους.
Σε ομιλία του στην ανατολική επαρχία της Μαλάτια, η οποία προβλήθηκε τηλεοπτικά, ο Erdogan τόνισε:
 «Ο Πρόεδρος της Γαλλίας έχει χάσει τον δρόμο του. Μιλάει όλη μέρα για τον Erdogan. Κοίτα πρώτα τον εαυτό σου και που πηγαίνεις. Είπα χθες στο Καϊσέρι, ότι είναι μια υπόθεση που πρέπει πραγματικά να ελεγχθεί ».
Μια ημέρα πριν, (24/10) είχε δηλώσει ότι ο Macron «χρειάζεται ψυχολογικό έλεγχο» γεγονός που εξόργησε το παρίσι και τις Βρυξέλλες και οδήγησε στην ανάκληση του Γάλλου πρέσβη στην Άγκυρα.
 Η διαμάχη μεταξύ Macron - Erdogan προκλήθηκε μετά την απόφαση του γάλλου προέδρου να φωτιστούν κυβερνητικά κτίρια με σκίτσα κατά του Μωάμεθ γεγονός που έχει προκαλέσει αντιδράσεις στο μουσουλμανικό κόσμο που κάνει λόγο για πόλεμο κατά του «ισλαμιστικού αυτονομισμού».
Η Γαλλία προχώρησε σε αυτή την απόφαση μετά τον αποκεφαλισμό δασκάλου από ισλαμιστή μαχητή, ως εκδίκηση για τη χρήση των κινούμενων σχεδίων του Προφήτη Μωάμεθ.
Η ένταση κλιμακώνεται και στο πεδίο της Ανατολικής Μεσογείου όπου ο Macron δήλωσε το Σάββατο ότι η Γαλλία και οι Ευρωπαίοι εταίροι της, συμμερίζονται το αίτημα της προς την Άγκυρα να σταματήσει τις «επικίνδυνες περιπέτειες» της στη Μεσόγειο και στην περιοχή.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης