Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Κορωνοϊός: Πέντε νέοι θάνατοι από τη νόσο στη χώρα - Συλλήψεις και πρόστιμα την πρώτη νύχτα των περιορισμών

Κορωνοϊός: Πέντε νέοι θάνατοι από τη νόσο στη χώρα - Συλλήψεις και πρόστιμα την πρώτη νύχτα των περιορισμών
Πρόστιμα και συλλήψεις από την αστυνομία κατά την πρώτη νύχτα απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
Ολοένα και μακραίνει η λίστα των θυμάτων του κορωνοϊού στη χώρα μας.
Ακόμη πέντε ασθενείς με υποκείμενα νοσήματα κατέληξαν τις τελευταίες ώρες.
Πρόκειται για έναν 83χρονο και ένα 67χρονο που κατέληξαν στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός», έναν 72χρονο που κατέληξε στο Γενικό Πανεπιστημιακό Λάρισας, μια 79χρονη στο «Παπανικολάου» και μια 85χρονη στο «Σωτηρία».
 
Συλλήψεις και πρόστιμα την πρώτη νύχτα  απαγόρευσης της κυκλοφορίας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Μπορεί να είναι σε ισχύ τα περιοριστικά μέτρα σε Αττική και Θεσσαλονίκη,  όπως το κλείσιμο των μαγαζιών τα μεσάνυχτα,  η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εξωτερικούς χώρους και η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, ωστόσο τα πρώτα πρόστιμα και οι συλλήψεις δεν έλειψαν.
Στη Θεσσαλονίκη έπεσαν τα πρώτα πρόστιμα για νυχτερινή κυκλοφορία, κατά τη διάρκεια αστυνομικών ελέγχων στην πόλη, στο πλαίσιο τήρησης των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας του κορωνοϊού, όπως και στην Αθήνα.
Συγκεκριμένα,  στη Θεσσαλονίκη, κατά την πρώτη νύχτα εφαρμογής της απαγόρευσης της κυκλοφορίας, βεβαιώθηκαν από την αστυνομία συνολικά 49 παραβάσεις και επιβλήθηκαν πρόστιμα σε πολίτες που μετακινούνταν μετά τα μεσάνυχτα χωρίς να έχουν μαζί τους τα απαραίτητα δικαιολογητικά.
Επίσης, μέσα σε ένα 24ωρο και συγκεκριμένα, από τις 6 το πρωί του Σαββάτου 24/10 έως την ίδια ώρα την Κυριακή 25/10, βεβαιώθηκαν άλλες 127 παραβάσεις σε πολίτες που δεν τήρησαν το μέτρο της χρήσης μάσκας και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα ύψους 150 ευρώ το καθένα.

Τρεις συλλήψεις και πρόστιμα σε δύο κέντρα στη Λιοσίων και το Μπουρνάζι

Συνολικά  τρία άτομα συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Κυριακής 25/10, διότι δεν έκλεισαν τις επιχειρήσεις τους τα μεσάνυχτα.
Πρόκειται για τους προσωρινά υπεύθυνους νυχτερινών κέντρων στην οδό Λιοσίων και το Μπουρνάζι, στους χώρους των οποίων μπήκαν οι αστυνομικοί  και μάλιστα, βεβαίωσαν και πρόστιμα στους θαμώνες, αφού το μεν πρώτο που λειτουργούσε έως την 1:00 και το δεύτερο λίγο πριν από τη 1:00.
Συνολικά, σύμφωνα με πληροφορίες, επιβλήθηκαν 254 πρόστιμα στους θαμώνες των δυο νυχτερινών κέντρων.
Ακόμη, οι υπηρεσίες της τροχαίας επέβαλαν πάνω από 180 πρόστιμα σε άτομα που κυκλοφορούσαν ενώ ίσχυε η απαγόρευση.
Σημειώνεται το νέο ηχητικό μήνυμα της αστυνομίας σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά και αραβικά) ακούγεται από το πρωί τους Σαββάτου 24/10 στους δρόμους από τα περιπολικά στις περιοχές αυξημένης επιτήρησης (επίπεδο 3) και αυξημένου κινδύνου (επίπεδο 4).
Το ηχογραφημένο μήνυμα αναφέρει τα εξής: «σας υπενθυμίζουμε ότι η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε όλους τους εξωτερικούς χώρους.
Η κυκλοφορία από τις 12:30 μετά τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί δεν επιτρέπεται.
Παρακαλούμε αποφεύγετε τον συνωστισμό για την προστασία της δημόσιας υγείας. Ακολουθούμε τις οδηγίες, μένουμε ασφαλείς».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης