Τελευταία Νέα
Διεθνή

Σουηδία: Τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid - 19 είναι επικίνδυνα για την ψυχική υγεία

Σουηδία: Τα περιοριστικά μέτρα για τον Covid - 19 είναι επικίνδυνα για την ψυχική υγεία
Αρνείται η σουηδική κυβέρνηση να επιβάλλει περιοριστικά μέτρα για την πανδημία
Αρνείται η Σουηδία να επιβάλλει νέα σκληρά μέτρα για τον Covid -19 συμπεριλαμβανομένου ενός  lockdown σε αντίθεση με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης.
«Οι ηλικιωμένοι έχουν υποφέρει αρκετά, εδώ και μήνες τους συμβουλεύουν να αποφεύγουν τις δημόσιες συγκοινωνίες, τα εμπορικά κέντρα και άλλα μέρη της καθημερινότητας.
Και το αποτέλεσμα; Μοναξιά και δυστυχία αυτό είναι κάτι περισσότερο από δυσάρεστο: μεταφράζεται γρήγορα σε κατάθλιψη, θέματα ψυχικής υγείας και θνησιμότητα», το σκεπτικό των σουηδικών αρχών.
«Δεν μπορούμε να σκεφτούμε μόνο τον έλεγχο των λοιμώξεων, πρέπει επίσης να σκεφτούμε τη δημόσια υγεία» δήλωσε η Σουηδή υπουργός Υγείας Lena Hallengren.
Η εστίαση στον Covid και ο αποκλεισμός άλλων θεμάτων υγείας θέτει σε κίνδυνο ζωές, σημείωσε.
Η έκθεση του σουηδικού υπουργείου Υγείας αποκαλύπτει, πως προκύπτουν σοβαρά ζητήματα ψυχικής υγείας για τους ηλικιωμένους όσο παραμένουν οι ισχυρές συστάσεις και αυτό οδηγεί τις αρχές να άρει τους περιορισμούς, που είχαν τεθεί σε ισχύ για τους πολίτες άνω των 70 ετών.
Αφού αποφάσισε να ακολουθήσει μια προσέγγιση «ανοσίας της αγέλης» απέναντι στον COVID-19 στην αρχή της πανδημίας, η Σουηδία δέχθηκε πυρά πανταχόθεν, επειδή δεν ακολούθησε σκληρά lockdowns, όπως οι άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Ωστόσο, όπως αναγνωρίζει και το Newsweek, το ποσοστό θνησιμότητας από COVID-19 στη Σουηδία είναι χαμηλότερο από εκείνο της Ισπανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας, χώρες που  επέβαλαν δρακόντεια μέτρα.
Σε αντίθεση με την υπόλοιπη ήπειρο, η οικονομία της Σουηδίας είναι επίσης σε πολύ καλύτερη θέση και επιτυγχάνει ταχύτερη ανάκαμψη
Ο ανώτερος επιδημιολόγος της χώρας Anders Tengell επέκρινε επίσης τη χρήση μάσκας προσώπου ως «πολύ επικίνδυνη» επειδή δίνει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας και δεν αναστέλλει αποτελεσματικά την εξάπλωση του ιού.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης