Τελευταία Νέα
Πολιτική

Χαρδαλιάς: Στόχος η αποτροπή ενός καθολικού lockdown στις Σέρρες – Δεν θα κλείσουν σχολικές μονάδες

Χαρδαλιάς: Στόχος η αποτροπή ενός καθολικού lockdown στις Σέρρες – Δεν θα κλείσουν σχολικές μονάδες
Yπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα μέσα στην πόλη των Σερρών και 442 επαφές υψηλού κινδύνου που είναι απομονωμένες, σύμφωνα με τον Ν. Χαρδαλιά
Για επιθετική έξαρση του κορωνοϊού στις Σέρρες έκανε λόγο ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της ευρείας σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στην περιφερειακή ενότητα Σερρών.
Υπογράμμισε ότι στόχος είναι η αποτροπή ενός καθολικού lockdown στην πόλη των Σερρών και η απαρέγκλιτη εφαρμογή όλων των μέτρων περιορισμού της μετάδοσης του κορωνοϊού, ενώ σημείωσε πως «αυτή τη στιγμή υπάρχουν 239 ενεργά κρούσματα μέσα στην πόλη των Σερρών, αλλά με μεγάλες μετακινήσεις και σε άλλους γειτονικούς δήμους, ενώ υπάρχουν 442 επαφές υψηλού κινδύνου που είναι απομονωμένες».
Πρόσθεσε ότι «τις επόμενες μέρες θα υπάρχει ακόμα μεγαλύτερη εντατικοποίηση των ελέγχων και στοχευόμενες δειγματοληψίες, καθώς και συνεχής ενημέρωση του κόσμου, σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η μετάδοση του κορωνοϊού».
 Σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιά, αυτό το διάστημα η βόρεια Ελλάδα δέχεται μια μεγάλη επιδημιολογική επίθεση και για το λόγο αυτό επιβάλλεται η αυστηρή τήρηση όλων των μέτρων, χωρίς να γίνονται πουθενά εκπτώσεις.
Ωστόσο, ο ίδιος απέκλεισε σε αυτό το στάδιο να υπάρξει κλείσιμο των σχολικών μονάδων, καθώς δεν παρουσιάζουν καμία συρροή που να οδηγεί στη μετάδοση του ιού.
Σημείωσε ότι σε όλα τα σχολεία τηρούνται τα υγειονομικά πρωτόκολλα και γίνονται τακτικοί έλεγχοι από τον ΕΟΔΥ, ώστε να παραμείνουν ασφαλή, ενώ όπου και εφόσον χρειαστεί, θα ληφθούν μεμονωμένα μέτρα ανά σχολικό συγκρότημα και τμήμα για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.
Για τους χώρους εστίασης, ο υφυπουργός ανέφερε ότι οι έλεγχοι της αστυνομίας και των υγειονομικών αρχών θα γίνουν ακόμα πιο εντατικοί, συμπληρώνοντας ότι το θέμα της έξαρσης της επιδημίας «σχετίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό με τη διασκέδαση και αυτό είναι ξεκάθαρο και πρέπει να το ομολογήσουμε, κοιτώντας όλους τους πολίτες στα μάτια όπως κάνουμε από την πρώτη στιγμή».
Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέας, δήλωσε ότι στόχος των τεστ που γίνονται όλες αυτές τις μέρες από τα συνεργεία του ΕΟΔΥ στην κεντρική πλατεία των Σερρών είναι να βρεθούν τα θετικά κρούσματα και να απομονωθούν, ώστε να μην υπάρχει μετάδοση του ιού, όχι για να τεθεί η πόλη σε lockdown.
Ο ίδιος προέτρεψε τους πολίτες να συνεχίσουν να προσέρχονται στα υπαίθρια συνεργεία και να υποβάλλονται στο τεστ, ενώ σημείωσε ότι καθημερινά σε όλη την Ελλάδα γίνονται περίπου 25.000 τεστ.
Ο κ. Αρκουμανέας τόνισε ότι «ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία βρίσκεται μια περιοχή, επιβάλλεται όλοι να τηρούν τα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του κορωνοϊού και να ακούνε τις συμβουλές των ειδικών» και πρόσθεσε χαρακτηριστικά πως  «θέλουμε τις επόμενες εβδομάδας να δούμε τα μέτρα να αποδίδουν και στις Σέρρες και στη Θεσσαλονίκη και στη βόρεια Ελλάδα».
Και ο κ. Αρκουμανέας ανέφερε ότι τα τελευταία στοιχεία δείχνουν να υπάρχει κάποιος συσχετισμός ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και τις Σέρρες και οι όμοροι δήμοι να αναμένεται να δεχθούν μεγαλύτερη πίεση το επόμενο χρονικό διάστημα.
Πρόσθεσε ότι ο μέσος όρος ηλικίας των κρουσμάτων και στις δυο περιοχές είναι χαμηλός, παραμένοντας στα 28 με 29 χρόνια.
Τέλος, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Απ. Τζιτζικώστας, υπογράμμισε ότι θα εντατικοποιηθούν τις επόμενες ώρες, οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της Περιφέρειας, των δήμων και της αστυνομίας, με βασικό στόχο την πιστή και αυστηρή τήρηση των μέτρων που έχουν ληφθεί και τα οποία εφαρμόζονται και στην πόλη των Σερρών που βρίσκεται στο στάδιο 3.
 
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης