Πέτσας για τουρκική Navtex: Απόδειξη αναξιοπιστίας - Εκτός πραγματικότητας o Erdogan

Πέτσας για τουρκική Navtex: Απόδειξη αναξιοπιστίας - Εκτός πραγματικότητας o Erdogan
O Στέλιος Πέτσας επανέλαβε τη θέση της Αθήνας ότι η διαφορά των δύο χωρών είναι μια, η οριοθέτηση ΑΟΖ
«H νέα Navtex που εξέδωσε  η Τουρκία είναι μια ακόμα απόδειξη αναξιοπιστίας της Τουρκίας, ακόμα και σε επίπεδο ΝΑΤΟ, ότι αυτά που λέει τη μια μέρα, τα αναιρεί την επόμενη με τις πράξεις της», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας.
Ο κ. Πέτσας μιλώντας ΣΚΑΪ σχολίασε τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου R.T. Erdogan και του Τούρκου υπουργού Άμυνας, H. Akar, λέγοντας ότι «δείχνουν ότι δεν έχουν καμία σχέση με την πραγματικότητα».
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επανέλαβε τη θέση της Αθήνας ότι η διαφορά των δύο χωρών είναι μια, η οριοθέτηση ΑΟΖ, σημειώνοντας πως ο δρόμος για την εξεύρεση λύσης είναι είτε οι διευρευνητικές επαφές, είτε το διεθνές δικαστήριο της Χάγης.
Αναφορικά με τις κινήσεις της Ελλάδας σε διπλωματικό επίπεδο, ο κ. Πέτσας υπογράμμισε ότι «το εμπάργκο όπλων είναι ένα ακόμα εργαλείο στη φαρέτρα της Ε.Ε προκειμένου να πείσει την Τουρκία να αλλάξει την επιθετική και προκλητική συμπεριφορά της.
Δε γίνεται να πουλά η Ευρώπη σφαίρες στην Τουρκία, οι οποίες θα στραφούν κάποια στιγμή εναντίον της».
Συμπλήρωσε ότι από το 2008 υπάρχει ένα οπλοστάσιο στην Ε.Ε  με τις κατευθυντήριες οδηγίες που έχει εκδώσει η Κομισιόν, «τις οποίες εμείς υπενθυμίζουμε τώρα στους εταίρους μας και ζητούμε μαζί με τις οικονομικές κυρώσεις να έρθει και το εμπάργκο όπλων».
Όπως ανέφερε, «η Ευρώπη είναι ένας οικονομικός γίγαντας, αλλά ακόμα δεν έχει αναπτύξει εκείνες τις πτυχές της πολιτικής ώστε να είναι γίγαντας και στα γεωπολιτικά και στα θέματα που αφορούν στα εξωτερικά της συμφέροντα.
Όμως είναι σαφέστατο ότι υπάρχει μια ταχεία χειραφέτηση της Ευρώπης προς αυτή την κατεύθυνση».
Ακόμη, σχολιάζοντας τη χθεσινή δήλωση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη, ο οποίος απευθυνόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «επιστρατεύει εθνικισμό με τα 12 μίλια», ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι «έγινε μια αναφορά, η οποία όμως δεν έγινε σε αυτό το πλαίσιο.
Ήταν μια ανάδειξη της μιζέριας και της αναξιοπιστίας που διακατέχει τη ρητορική του ΣΥΡΙΖΑ το τελευταίο διάστημα, μπροστά στο φάσμα της δημοσκοπικής κατάρρευσης».
Όπως είπε, «η θέση της ελληνικής κυβέρνησης είναι ξεκάθαρη: ότι εμείς προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα.
Μέσα στα κυριαρχικά μας δικαιώματα είναι φυσικά η επέκταση στα 12 ναυτικών μιλίων των χωρικών μας υδάτων, όταν εμείς το κρίνουμε σκόπιμο.
Αυτή είναι η δική μας πάγια θέση και δεν υπάρχει καμιά διαφοροποίηση από αυτό».    
Τέλος, αναφερόμενος στην πορεία της πανδημίας στη χώρα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε ότι η κυβέρνηση κινείται πολύ πιο γρήγορα και παίρνει μέτρα όποτε χρειάζεται, συμπληρώνοντας πως παρά το γεγονός ότι τα κρούσματα έχουν αυξηθεί πολύ, δε συνεχίστηκε η πίεση στο σύστημα υγείας.
«Θα πιεστεί όμως αν φτάσουμε το τετραψήφιο νούμερο», πρόσθεσε.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS