Στις Σέρρες εσπευσμένα ο Χαρδαλιάς και ο Αρκουμανέας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων

Στις Σέρρες εσπευσμένα ο Χαρδαλιάς και ο Αρκουμανέας, μετά την αύξηση των κρουσμάτων
Εντοπίστηκαν 54 κρούσματα στις Σέρρες το Σάββατο 24/10
Τις Σέρρες θα βρίσκεται σε λίγη ώρα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, μαζί με τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παναγιώτη Αρκουμανέα, σε συνέχεια της επιδημιολογικής έξαρσης Covid-19 που αντιμετωπίζει η περιοχή.
Ο κ. Χαρδαλιάς θα πραγματοποιήσει στις 9:30 ευρεία σύσκεψη μαζί με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, Απόστολο Τζιτζικώστα, τον αντιπεριφερειάρχη Σερρών, Παναγιώτη Σπυρόπουλο, τον δήμαρχο της πόλης, Αλέξανδρο Χρυσάφη, καθώς επίσης και με δημάρχους της περιοχής, για τον καλύτερο συντονισμό και τη βέλτιστη απόκριση όλων των τοπικών φορέων στην αντιμετώπιση της πανδημίας στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.
Τον Νίκο Χαρδαλιά θα συνοδεύσουν, επίσης, στελέχη της Ομάδας Πρώτης Απόκρισης της γενικής γραμματείας Πολιτικής Προστασίας και η αποστολή θα προσγειωθεί στις 9 το πρωί στο Δημοτικό Γήπεδο Σερρών (Ραιδεστού).
Υπενθυμίζεται ότι από τις 23/10 ολόκληρη η περιφερειακή Ενότητα Σερρών έχει περάσει στο επίπεδο 3 (αυξημένης επιτήρησης) στο Χάρτη Υγειονομικής Ασφάλειας και Προστασίας από την λοίμωξη Covid-19 και ισχύουν τα μέτρα που αφορούν τις περιφερειακές ενότητες που εντάσσονται στο πορτοκαλί.
Ο κ. Χαρδαλιάς είχε απευθύνει έκκληση στους κατοίκους των Σερρών να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να τηρούν τα μέτρα, ενώ στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Θεσσαλονίκη είχε δηλώσει ότι «οι Σέρρες είναι on alert» και υπάρχει «τεράστιο θέμα», «διότι η έξαρση είναι εξαιρετικά επιθετική».
Σημειώνεται ότι το Σάββατο 24/10 εντοπίστηκαν  54 κρούσματα κορωνοϊού στην περιφερειακή ενότητα των Σερρών, εκ των οποίων 3 συνδέονται με γνωστή συρροή και 9 αναφέρουν επαφή με επιβεβαιωμένο κρούσμα.
 
www.bankingnews.gr

bankingnews.gr

BREAKING NEWS