Τελευταία Νέα
Διεθνή

Lukashenko σε Pompeo: Λευκορωσία και Ρωσία θα απαντήσουν από κοινού στις εξωτερικές απειλές

Lukashenko σε Pompeo: Λευκορωσία και Ρωσία θα απαντήσουν από κοινού στις εξωτερικές απειλές
Τηλεφωνική επικοινωνία του Λευκορώσου προέδρου με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών
Ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Alexandre Lukashenko είπε προς τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Mike Pompeo, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας το Σάββατο (24/10/2020), ότι η Λευκορωσία και η Ρωσία είναι έτοιμες να απαντήσουν από κοινού στις εξωτερικές απειλές, μεταδίδουν ρωσικά ΜΜΕ επικαλούμενα κρατικά ΜΜΕ της Λευκορωσίας.
Ο Lukashenko, που παραμένει στην εξουσία παρά τις μαζικές κινητοποιήσεις των τελευταίων εβδομάδων με αίτημα την παραίτησή του, βρίσκεται αντιμέτωπος με το ενδεχόμενο μιας πανεθνικής απεργίας, που θα μπορούσε να ξεκινήσει τη Δευτέρα (26/10), μετά το τελεσίγραφο που του έθεσαν οι ηγέτες της αντιπολίτευσης.
Ο Λευκορώσος πρόεδρος δεν έχει δείξει κανένα σημάδι ότι θα υπακούσει στο τελεσίγραφο και θα παραιτηθεί.
Ο Lukashenko είχε επιδιώξει να ρίξει γέφυρες με τη Δύση τα τελευταία χρόνια και ο Pompeo είχε ταξιδέψει τον Φεβρουάριο στη Λευκορωσία σε μια προσπάθεια «εξομάλυνσης» των δεσμών.
Όμως, η κρίση, μετά την αμφιλεγόμενη εκλογική αναμέτρηση με την οποία ο Lukashenko παρέμεινε στην εξουσία, τον οδήγησε πιο κοντά στην παραδοσιακή σύμμαχο Ρωσία.
Η Ουάσιγκτον επέβαλε κυρώσεις σε βάρος Λευκορώσων αξιωματούχων μετά τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων στο Μινσκ και σε ολόκληρη τη χώρα.
Διαδηλωτές, που φώναζαν συνθήματα και κρατούσαν σημαίες της αντιπολίτευσης, κατέκλυσαν τους δρόμους του Μινσκ, όπως φαίνεται από τις εικόνες που μετάδωσαν τοπικά ΜΜΕ.
«Η Ρωσία δεν αναμειγνύεται στις εσωτερικές υποθέσεις της Λευκορωσίας. Την ίδια ώρα, οι χώρες είναι έτοιμες να απαντήσουν από κοινού στις αναδυόμενες εξωτερικές απειλές», μετάδωσε το ρωσικό πρακτορείο Interfax επικαλούμενο την κρατική τηλεόραση της Λευκορωσίας, που περιέγραφε την τηλεφωνική συνδιάλεξη μεταξύ των δύο ανδρών.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης