Τελευταία Νέα
Διεθνή

ΗΠΑ – Εκλογές 2020: Ψήφισε ο Trump και κατηγόρησε τον Biden για φορολογική επίθεση

ΗΠΑ – Εκλογές 2020: Ψήφισε ο Trump και κατηγόρησε τον Biden για φορολογική επίθεση
«Η οικονομία μας έχει εξαιρετικές επιδόσεις και είναι έτοιμη να δημιουργήσει νέα ρεκόρ - τα καλύτερα από ποτέ» τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος

Ο Αμερικανός πρόεδρος άσκησε το Σάββατο (24/10/2020) το εκλογικό του δικαίωμα στη Φλόριντα, νωρίτερα από την προγραμματισμένη προσέλευση των πολιτών στις κάλπες της 3ης Νοεμβρίου.
Με αυτόν τον τρόπο ο Αμερικανός πρόεδρος εντάχθηκε στη λίστα των 53 εκατομμυρίων ψηφοφόρων, που ψήφισαν πριν από την 3η Νοεμβρίου.
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ εξέφρασε την ελπίδα ότι θα κερδίσει το χαμένο έδαφος έναντι του Joe Biden και θα επαναλάβει την 3η Νοεμβρίου τη νίκη του 2016.
«Ψήφισα έναν τύπο που ονομάζεται Trump», δήλωσε ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφου, προσθέτοντας:
«Ήταν μια πολύ ασφαλής ψήφος, πολύ πιο ασφαλής από εκείνη όταν στέλνετε την ψήφο σας μέσω του ταχυδρομείου».
Ο Αμερικανός πρόεδρος επικαλείται, συχνά ην απειλή της εκλογικής νοθείας, αναφορικά με την επιστολική ψήφο.
«Μόλις ψήφισα, μεγάλη τιμή.
Η οικονομία μας έχει εξαιρετικές επιδόσεις και είναι έτοιμη να δημιουργήσει νέα ρεκόρ - τα καλύτερα από ποτέ (πάλι!).
Ο Biden  θα καταστρέψει τα πάντα με τις τεράστιες αυξήσεις φόρων.
Μην το αφήσετε να συμβεί !!!», έγραψε στο Twitter ο Αμερικανός πρόεδρος.
Image

«Σύντομα θα τελειώσει η πανδημία»

Εξάλλου ο Αμερικανός πρόεδρος υποσχέθηκε σε υποστηρικτές του την Παρασκευή 23/10 ότι σύντομα η πανδημία του κορωνοϊού θα τελειώσει, ενώ κατηγόρησε τον αντίπαλό του των Δημοκρατικών J. Biden ότι υπερβάλει στο θέμα της υγειονομικής κρίσης για να τρομάξει τους Αμερικανούς και να τον ψηφίσουν.
Η πανδημία, που έχει κοστίσει τη ζωή σε πάνω από 224.000 ανθρώπους στις ΗΠΑ, έχει αναχθεί σε βασικό ζήτημα της προεκλογικής εκστρατείας.
Και οι δύο υποψήφιοι έχουν δώσει ιδιαίτερη σημασία στη Φλόριντα, μια πολιτεία που πρέπει να κερδίσουν και όπου, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Reuters/Ipsοs αυτή την εβδομάδα ο Biden έχει ένα μικρό προβάδισμα.
Ο D. Trump υπεραμύνεται για τον τρόπο που χειρίζεται την κρίση η κυβέρνησή του.
Ωστόσο, νωρίτερα την Παρασκευή ο J. Biden τον κατηγόρησε έχει παραιτηθεί από τις προσπάθειες να περιορίσει την εξάπλωση της covid-19 και δεσμεύθηκε, σε περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές, να ζητήσει από το Κογκρέσο να υιοθετήσει ένα ολοκληρωμένο νομοσχέδιο για τον κορωνοϊό, το οποίο θα υπογράψει τις 10 πρώτες ημέρες αφού αναλάβει την προεδρία.
«Έχει εγκαταλείψει την Αμερική.
 Θέλει να αποχαυνωθούμε», ανέφερε ρίχνοντας τα βέλη του κατά του Trump ο υποψήφιος των Δημοκρατικών σε ομιλία του στην γενέτειρά του, το Ουίλμινγκτον του Ντέλαγουερ.
«Δεν θα κλείσω την οικονομία.
Δεν θα κλείσω τη χώρα.
Θα τελειώσω τον ιό», είπε χαρακτηριστικά.
Στη διάρκεια δύο συγκεντρώσεων στην πολιτεία Φλόριντα,  ο Trump κορόιδεψε τον Biden επειδή στη διάρκεια του debate τους την Πέμπτη 22/10- που προσέλκυσε περίπου 63 εκατομμύρια τηλεθεατές, σύμφωνα με τα στοιχεία της Nielsen, αριθμός μικρότερος σε σύγκριση με την πρώτη προεδρική τηλεμαχία του Σεπτεμβρίου- δήλωσε ότι οι ΗΠΑ εισέρχονται σε έναν «σκοτεινό χειμώνα» και μάλιστα, κατήγγειλε ότι ο πρώην αντιπρόεδρος και οι Δημοκρατικοί προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τους Αμερικανούς υπερβάλλοντας για την απειλή του κορωνοϊού.
«Θα τελειώσουμε γρήγορα αυτή την πανδημία», τόνισε ο Trump, ο οποίος υποτιμά την υγειονομική απειλή της covid-19 από τη αρχή, μιλώντας στο The Villages, μια κοινότητα στην κεντρική Φλόριντα.
Αργότερα από την Πενσακόλα ο Trump δήλωσε ότι οι εκλογές αποτελούν επιλογή μεταξύ «της οικονομικής άνθησης και του lockdown».


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης