Τελευταία Νέα
Διεθνή

Κορωνοϊός: Οι περιφέρειες της Ισπανίας ζητούν από τον Sanchez να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας

Κορωνοϊός: Οι περιφέρειες της Ισπανίας ζητούν από τον Sanchez να επιβάλλει απαγόρευση κυκλοφορίας
Αναμένεται έκτακτο υπουργικό συμβούλιο στη Μαδρίτη για την έγκριση του μέτρου
Οι ισπανικές περιφέρειες ζητούν από την κεντρική κυβέρνηση να λάβει μέτρα που θα τους έδιναν νομική βάση για την επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας και ενώ η χώρα είναι αντιμέτωπη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας. 
Από το Σάββατο (24/10/2020), 10 από τις 17 περιφέρειες της Ισπανίας, όπως η Βαλένθια, η Αστούρια, η Καστίλλη και η Χώρα των Βάσκων, κάλεσαν την κυβέρνηση να αποφασίσει μια κατάσταση έκτακτης ανάγκης, η οποία θα επέτρεπε στις περιφέρειες να περιορίσουν την κυκλοφορία των πολιτών.
Οι περιφέρειες αναμένουν από την κυβέρνηση να συγκαλέσει έκτακτο υπουργικό συμβούλιο, προκειμένου να εγκριθεί το εν λόγω μέτρο, αναφέρουν ισπανικά μέσα ενημέρωσης όπως μεταδίδει το Reuters.
Ενώ πολλές περιοχές προτιμούν κάποια μορφή απαγόρευσης της κυκλοφορίας, η περιοχή της Μαδρίτης αντιτίθεται σε αυτήν, η οποία μέχρι στιγμής έχει αποτρέψει ένα εθνικό lockdown.
Η Ισπανία κατέγραψε τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων Covid -19 στη Δυτική Ευρώπη.
Οι συνολικές περιπτώσεις αυξήθηκαν σε 1.046.132 την Παρασκευή (23/10), ενώ ο αριθμός των θανάτων πλησιάζει τους 38.000.
Η Καταλονία ανακοίνωσε ότι θα επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας σε ολόκληρη την περιοχή, η οποία περιλαμβάνει τη Βαρκελώνη, μόλις το αποφασίσει η κεντρική κυβέρνηση.
«Χρειαζόμαστε μια αποκεντρωμένη κατάσταση έκτακτης ανάγκης, στην οποία η καταλανική κυβέρνηση διατηρεί όλη τη διοικητική ικανότητα», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αναπληρωτής ηγέτης της Καταλανίας, Pere Aragones.
 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης